A négyesek és a mix párosok is bemutatkoztak

Ötszáz méteren rendezték az utolsó elő-, és középfutamokat az ifjúsági és U23 világbajnokságon Montemor-o-Velho-ban. Kurucz Levente harmadik egyes versenyszámában is döntőbe jutott. Női kajak párosban mindkét korosztályban biztatóan teljesítettek a magyar egységek. Fináléba jutott mindegyik négyesünk is, sőt a világbajnokságon debütáló mix páros számokban is lesz kikért izgulni az utolsó napon.

Női K-2 500 méteren az ifiknél a Fojt Sára, Ujfalvi Laura-duó, valamint U23-ban a Biben Karina, Bakó Olga-páros is könnyedén megnyerte saját előfutamát, így mindkét egység döntőbe jutott. 

A négyesek és a mix párosok is bemutatkoztak

 

Férfi K-1-ben az előfutamból nem lehetett közvetlenül döntőbe jutni, így néhány órán belül kétszer is le kellett evezniük a távot a versenyzőknek. Kurucz Levente harmadik egyes számában is fináléba jutott ifjúsági korosztályban, de az U23-as Vajda Bence is készülhet a hétfői döntőre.

 

Férfi C-1 500 méteren ifiben Ferencz Bulcsú a nyolcas pályáról rajtolva öt másodperces előnnyel nyerte előfutamát. Hasonlóan meggyőző volt Zombori Dominik teljesítménye is U23-ban, így ők középfutam nélkül kerültek be a szám fináléjába.

 

Vasárnap délután debütált a mix párosok ötszáz méteres versenyszáma is a korosztályos világbajnokságon. Kenuban az ifiknél a Gönczöl Laura, Böszörményi Bendegúz- egység futamgyőztesként, U23-ban Molnár Rebeka, Bakó Tamás másodikként jutott döntőbe. Kajakban a Decsi Dorina, Panyik Zsombor-duó is az előfutamból került fináléba, U23-ban a Csikós Zsóka, Szendy Márk fémjelezte hajó pedig a középfutam harmadik helyéről jutott tovább. 

A nap során a kajak négyesek is bemutatkoztak. A nőknél ifiben a Kiskó Réka, Máró Anna, Dráviczki Dóra, Tóth Diána, valamint U23-ban a Gazsó Dorka, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter alkotta magyar hajó is nagy fölénnyel nyerte előfutamát. 

A négyesek és a mix párosok is bemutatkoztak

 

A férfiaknál a Kövesdi Patrik, Hidvégi Hunor, Keller Gergő, Kozma Barnabás összeállítású ifjúsági egység is megnyerte előfutamát, az idősebbeknél viszont a Tamási Zsombor, Fodor Bence, Szántói-Szabó Tamás, Kós Benedek alkotta négyesnek a középfutamban is versenyeznie kellett, ahol óriási csatában a finálét érő harmadik helyen végeztek, egyetlen századdal megelőzve a negyedik olasz hajót.

A négyesek és a mix párosok is bemutatkoztak

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók