A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

Hüttner Csaba azt mondta, mindenkit meglepett, hogy Kopasz Bálint kikapott szerdán Varga Ádámtól a szolnoki kajak-kenu országos bajnokságon, a kajak egyesek 1000 méteres versenyében. A felnőtt szövetségi kapitány hozzátette, hogy szerinte ez a vereség erősíteni fogja a világbajnokot, és magabiztosabbá teszi a KSI fiatal tehetségét is.

"Természetesen ezt az évet nem lehet úgy kezelni, mint egy olimpiai vagy világbajnoki esztendőt, mindenki kicsit lazábban vette a felkészülést - fogalmazott az M1 aktuális csatornán a szakember. - Azt tudtuk, hogy Ádám nagyon jó formában van, és 

mindkét versenyző világszínvonalú időt evezett,

 minimális volt a különbség kettőjük között."

A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

A kapitány kiemelte: szerinte Kopaszt erősíteni fogja ez a vereség, Varga pedig magabiztosabb lesz a sikertől.

A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

A háromnapos ob legeredményesebb versenyzője a hét aranyérmet szerzett Csipes Tamara volt. Vele kapcsolatban Hüttner elmondta: már az edzésversenyeken is bizonyította, hogy jó formában van, jó időket ment egyesben és Medveczky Erikával párosban is, és szerinte az is biztató, hogy a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak.

A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

Az idény egyik felfedezettje az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenus duó volt, amely az összes nyári edzésversenyt megnyerte 1000 méteren, majd a magyar bajnokságon sem akadt legyőzőre.

"Miután az olimpiát elhalasztották, 

átírtuk a válogatási elveket,

 s ez a kettős, amely kiemelkedett a mezőnyből, megkapja a lehetőséget a kvótaszerzésre. Indulnak a szeptemberi, szegedi világkupán is. Úgy látom, hogy lépésről lépésre egyre jobbak, alázatosak is, bízom benne, hogy jövő tavasszal sikerül kiharcolniuk a tokiói indulási jogot az országnak" - mondta Hüttner Csaba.

A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

A szakember hangsúlyozta: a koronavírus-járvány által megcsonkított szezonban egyértelműen a szegedi vk lesz az év csúcspontja, remélik, hogy a nemzetközi élmezőny elküldi a versenyzőit és jó versenyt rendezhetnek a Maty-éren.

A kapitányt is meglepte Kopasz Bálint veresége

Idén a magyarországi vk lesz az egyetlen nemzetközi viadal gyorsasági kajak-kenuban. Erre az eseményre a tavalyi, ugyancsak szegedi vb, a 2020-as edzésversenyek és a magyar bajnokságon elért eredmények alapján hirdet csapatot a szövetségi kapitány. A vk-n minden számban két egység állhat majd rajthoz nemzetenként.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók