Mégse

A felkészülés második fázisába léptek

A héten Mátraházán edzőtáborozik a kenus Párizs-keret. A napi programban zömében kondiedzés, illetve futás, vagy síroller-oktatás szerepel. Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány elmondta, a fiatalok az ünnepek alatt pihenhettek, és az elmúlt napokban elvégzett munkát látva úgy érzi, jó irányba haladnak.

Hír

„Ne ijedjen meg senki, ez

 nem azért van, mert túl sokat beszéltek. 

– reagált viccesen Foltán László arra kérdésre, hogy a konditeremben készült fotókon miért van leragasztva a fiatalok szája. – A képek egy regeneráló, úgynevezett orrlégzéses kondiedzésen készültek, ahol a lényeg az volt, hogy a szájukon ne tudjanak levegőt venni. Ez a Buteyko-légzés egyik kezdetleges módszere, de az persze ennél sokkal többről szól.”

A felkészülés második fázisába léptek

A kenus Párizs-keret hétfő óta dolgozik Mátraházán Foltán László vezetésével, akinek munkáját a két keretedző, Gönczöl János és Bedecs Ferenc, valamint a Movementlab szakemberei, Szabó András és Pozsonyi Zsolt segítik.

„Minden nap van kondi, mellette pedig futóedzés, vagy síroller-oktatás, attól függ, hogy jön ki a ritmus. A szerda délutánt megkapták pihenőnek, de volt gyúratás. Szombaton egy csúcsfutással zárjuk a hetet, ami egyszerre lesz a Kolonics György Alapítvány kenus összetartásával, így legalább 100-an csatlakoznak még hozzánk. Itt majd Csáky László is tart egy tréninget, lényegében ezzel zárjuk a tábort.”

A felkészülés második fázisába léptek

A kenu utánpótlás szövetségi kapitány hozzátette, a két ünnep között teljes pihenőt kapott a keret, január elejétől viszont ismét keményen beleálltak a munkába.

„A srácok azt mondták, hogy a pihenő alatt voltak a legfáradtabbak, valószínűleg ekkor jött ki rajtuk az addig elvégzett munka. Január első hetében már vissza kellett rázódniuk sőt, csütörtökön volt egy felmérő is, amelynek eredményeivel, ha nem is maradéktalanul, de elégedett voltam. Az mindenesetre látszik, hogy jó irányba haladunk.”

A felkészülés második fázisába léptek

Az alapozás előtt összeállított terv szerint most kezdődik a felkészülés második fázisa, amelynek jeleit a versenyzők főleg a konditermi edzések során érzékelik majd.

„A maximális erőre vonatkozó feladatok kerülnek előtérbe. Úgy gondolom, már most elég jó állapotban vannak, kíváncsi vagyok, hogy innen hova tudnak még eljutni. A srácok visszajelzései is pozitívak, érzik, hogy fokozatosan fejlődnek és ez a legfontosabb, mert így

 ők is hisznek az elvégzett munkában. 

– mondta Foltán László, aki a kerettel február elején egy kéthetes szlovéniai sífutó táborba utazik legközelebb.

A felkészülés második fázisába léptek