70 éves lett Sóti István

Február 18-án ünnepli 70. születésnapját Sóti István, mesteredző. Rövid versenyzői pályafutását, hosszú és eredményes edzői karrier követte, többek között az olimpiai ezüstérmes Adrovicz Attila és a világbajnok Böjti Zsolt felkészítője is volt, emellett Multi SE alapító tagja.

Sóti István 1968-ban az Újpesti Dózsában kezdett el kajakozni, ahol Horváth Pétertől sajátította el az alapokat. Versenyzőként elkerülték a sikerek, ezért igencsak korán, már húszéves korában belekóstolt az edzői szakmába. Végig járta a ranglétrát, mígnem 1982-ben megszerezte a szakoktatói diplomáját. 

70 éves lett Sóti István

A lila-fehér klub edzőjeként első sikereit Adrovicz Attilával és Böjti Zsolttal érte el, akik K-2 1000 méteren aranyérmesek lettek az IBV-n (Ifjúsági Barátság Verseny). Böjti nemsokkal később már felnőtt világbajnok, Adrovicz pedig vb-ezüstérmesnek mondhatta magát. Utóbbi már Fábián László irányítása alatt az 1996-os atlantai olimpián K-4 1000 méteren is felállhatott a dobogó második fokára.

Sóti István 1987-ben korábbi edzőjével, Horváth Péterrel alapító tagja volt a Multi SE-nek. A Magyar Edzők Társasága 1991-ben mesteredzői címmel ismerte el munkásságát. 

70 éves lett Sóti István

Több ezer tizenéves gyerekkel ismertette meg a sportágat, az edzősködés mellett oktató- és toborzófilmeket is készített. 1992-től testnevelő tanárként dolgozott, miközben számtalan vízitúrát is szervezett. 2016-ban nyugdíjba vonult.

Sóti István 70. születésnapját Norvégiában ünnepli. A sportág nevében jó egészséget, és boldog születésnapot kívánunk Neki!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók