Több kiválóságunk is Kínában versenyzik a hétvégén

Péntektől vasárnapig meghívásos kajak-kenu versenyt rendeznek a kínai Hangcsouban, az előzetes nevezési listák alapján a 400 ezer dollár összdíjazású szuperkupán 17 magyar indul. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) honlapja szerint ez lesz az első olyan szuperkupa, amelyen több szakág - sprint, maraton, szlalom és kajakpóló - képviselői egyidőben küzdenek majd.

A mieink sprintben és maratonban lesznek érdekeltek, előbbi szakágban - amelyben egységesen 500 méteren zajlanak majd a küzdelmek - 23 ország 130 sportolója száll vízre. A mezőnyben több olimpiai és világbajnok neve is szerepel. Magyar részről ott lesz a kétszeres olimpiai ezüstérmes Varga Ádám, a világbajnok Lucz Anna, Kiss Blanka és Birkás Balázs, valamint a vb-ezüstérmes Szántói-Szabó Tamás és Vajda Bence, míg a kenusokat a négyszeres világbajnok Adolf Balázs és a többszörös vb-ezüstérmes Balla Virág képviseli.

Adolf neve a maratoni rajtlistán is szerepel, ebben a szakágban még a kajakos Czéllai-Vörös Zsófia, Kiszli Vanda, Csépe Panna, Boros Adrián, Varga Olivér, Matkovics Lili Sára, Hegedűs Karolina Dóra, illetve a kenus Zsidai Máté és Simon Sebestyén képviseli a magyar színeket.

Furuja Tosi, az ICF sprint bizottságának vezetője kiemelte: hatalmas élménynek ígérkezik, hogy a négy szakág versenyzői egy helyen küzdenek majd a minél jobb helyezésekért. "Hosszú szezon van a sportolók mögött, de biztos vagyok benne, mindent elkövetnek majd azért, hogy igazi show-t csináljanak Hangcsouban. A viadal helyszíne, a Fuyang víziközpont egy éve az Ázsia Játékok sprint kajak-kenu versenyeinek adott otthont, s nagyszerű lesz látni, hogy 12 hónappal később egy újabb jelentős versenynek lesz a házigazdája" - fogalmazott a japán sportvezető.

A háromnapos verseny mindegyikén lesznek döntők, az eredményekről pedig folyamatosan beszámolunk. Az időzónát tekintve Hangcsouban hat órával előrébb vannak, a magyar idő szerint hajnalban kezdődő versenynapok történéseit az Planet Canoe előfizetéses YouTube csatornáján lehet követni.

MTI

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók