Tizennyolcadik alkalommal lett magyar bajnok a Römi Sárkányhajó Klub

Az elmúlt hétvégén Szegeden rendezték meg az idei Sárkányhajó Magyar Bajnokság harmadik, egyben zárófordulóját. A címvédő Römi Sárkányhajó Klub triplázott a Maty-éren, aminek köszönhetően ismét Reményi Péter csapata nyerte az összetett pontversenyt. A sárkányhajós szezon azonban még nem ért véget, októberben rendezik a kvótaszerző világbajnokságot.

Tata és Sukoró után Szegeden folytatódott, pontosabban zárult a sárkányhajó szakág idei magyar bajnoksága. A Maty-éren megrendezett vasárnapi a Premier MIX „A” Ligában három versenyszámot rendeztek, tízes hajóosztályban 200 méteren, húszasban pedig 200 és 2000 méteren.

Az összetett bajnoki cím védője, vagyis a Römi Sárkányhajó Klub győzelmi kényszerben volt, hiszen még a tatai fordulóban kizárták az egységet a húszas mix rövidtávú előfutamban, amivel jelentős pontokat vesztettek. Reményi Péter egysége Szegeden végül mindhárom számot behúzta, ami összességében már a klub 18. magyar bajnoki címét eredményezte.

„A sírból hoztuk ezt vissza, mert ugye a kizárás miatt az első fordulóban buktunk 40 pontot. – fogalmazott Reményi Péter. – Minden számban győznünk kellett Szegeden az újabb bajnoki címhez és nagyon örülök, hogy ez ismét sikerült. Ki kell emelnem a Körös Dragon csapatát, akik az előző két fordulóban ugyan nem indultak, most azonban a húszas mix kétszáz méteres döntőben alaposan megszorongattak bennünket.”

Römi nem túlzott ez utóbbi mondatával, hiszen a két hajó között mindössze három tizedmásodperc döntött. A hajót erősítette a nap során a kilencszeres maratoni világbajnok kenus, Kövér Márton, az U23-as világbajnok Csorba Zsófia, illetve Slihoczki Ádám is.

A szezon azonban még nem ért véget, sőt tulajdonképpen most jön a java. A sárkányhajó felkerült ugyanis a jövő évi Csengtuban esedékes Világjátékok programjára, amelyre a kvótát az október végi világbajnokságon lehet megszerezni. A Fülöp-szigetekre tervezett versenyen tízes mix hajóosztályban 200, 500 és 2000 méteres számok lesznek. Egy hajóban hat fiú és négy lány ülhet, arról pedig, hogy Magyarországot kik képviselhetik majd ezen az eseményen, szombaton egy válogató fog dönteni Csepelen.

„Erős csapattal készülünk, olimpikon és válogatott kenusokkal. Szeretnénk ott lenni a vb-n és megszerezni a kvótát is a Világjátékokra.” – fogalmazott Reményi Péter, akinek csapatában ott lesz többek között Adolf Balázs, Fekete Ádám, Korisányszky Dávid, Kövér Márton, Slihoczki Ádám Takács Kincső, Bragato Giada és Horányi Dóri is.

A szegedi Sárkányhajó Magyar Bajnoksággal zárófordulójával egy időben megrendezték a SUP Magyar Kupa harmadik felvonását is. Az eredmények ide kattintva tekinthetők meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók