Tiszaújvárosban folytatódott a PEP-program

A nyári versenyidőszak után folytatódott a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott Pályakezdő Edzői Program. A kölyök válogatott nyári vízitábora után Tiszaújvárosban gyűltek össze a fiatal edzők.

Sűrű volt a nyár nem csak a versenyzők, de az edzők számára is. A PEP programban szereplő pályakezdő edzők is szinte minden hétvégén versenyekre, megmérettetésekre utaztak csoportjaikkal, így ebben az időszakban szünetelt a képzés.

A csapat egy része már a Kölyök válogatott vízitúra táboroztatásával felvette a fonalat, a többiek pedig augusztus végén Tiszaújvárosban, ahol a program vezetője, Bardóczi Krisztián kalauzolta el a csapatot.

„Augusztusban megkezdődött a PEP-program második felvonása, Tiszaújvárosban vendégeskedtek az edzők, akik első körben megismerkedhettek egyesületünkkel. Előadásomban beszéltem a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület működéséről, a klub pénzügyi hátteréről, arról, hogy milyen rendszerben dolgoznak edzőink, összességében hogyan zajlanak a mindennapok nálunk." – mondta Bardóczi Krisztián, aki az ebédet követően nevelőegyesületéhez, Polgárra vitte el a csapatot.

Tiszaújvárosban folytatódott a PEP-program

„Polgáron egy 76 éves testnevelő tanár, Sóvágó Mihály működtet egy igazi mikroegyesületet – szívvel, lélekkel. A klub ugyan már nem tagszervezete a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek mégis nyomott hagyott a sportág térképén, hiszen sok tehetség indult innen útnak, többek között Béke László és fia Béke Kornél, Orosz Sándor és gyermekei, akik már a DVTK-ban edzenek vagy mondhatom a Hódy cég egyik vezetőjét, Varga Lajost is. A kajak-kenu sport egyik mesebeli területe ez, ahol 53 évvel az egyesület indulása után is minden a sportról, a kajak-kenu szeretetéről szól. Önerőből, a szülők, gyerekek támogatásából, munkájából létezik a klub, ahová szeretettel térnek vissza a sportot már befejező, ám a civil életben ügyvédi, orvosi, bankári pályán kiteljesedő korábbi versenyzők is." – folytatta a program vezetője.

Tiszaújvárosban folytatódott a PEP-program

A hétvége során az edzők betekintést kaphattak a 7-10 éves gyerekek képességfejlesztéséről, az egészséges életmódról és a sporttáplálkozással kapcsolatos kérdésekről, amelyet Bardóczi Krisztián saját példáján keresztül mutatott be az előadásában.

„Fontosnak tartom, hogy lássuk, mennyi tartalék, teljesítmény és lehetőség rejtőzik még a helyes táplálkozásban. Az MKKSZ dietetikusa, Willy Dóra segítségével összeállított előadásom a hétvége egy legaktívabb és legtöbb reakciót kiváltó előadása volt. Kiderült, hogy szinte mindenkit érint ez a kérdés  valamilyen formában, valamint mindannyian látjuk a felnövekvő generáció óriási hiányosságait ebben a témakörben” – tette hozzá Bardóczi Krisztián.

Az utánpótlás korosztállyal kapcsolatban ismét előadást tartott dr. Lubinszki Mária sportpszichológus is. A második nap végén a sportág olimpiai bajnoka, a Kökény Roland Regionális Akadémia névadója állt a fiatal edzők rendelkezésére, hasznos kérdezz-felelek alakult ki az edzők és a sportág Örökös bajnoka között.

Tiszaújvárosban folytatódott a PEP-program

A PEP-program következő állomása Szegeden lesz.

Forrás: Kajak-Kenu Módszertani Központ

Szerző: Lipiczky Ágnes

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók