Sprintszámokkal kezdődött a SUP világbajnokság

A thaiföldi Pattayában megrendezésre kerülő ICF SUP Világbajnokság első két napján a sprintfutamok voltak fókuszban, Kocsis Csillag a junioroknál, Szabó Gábor pedig az 50 év fölöttiek mezőnyében jutott be az A-döntőbe.

A junior, nyílt, valamint masters 40+ és 50+ korosztályban is volt érdekeltségünk a sprintszámban. A legeredményesebben Kocsis Csillag és Szabó Gábor szerepelt, előbbi a junioroknál hatodik, utóbbi az 50 év fölöttiek között nyolcadik lett. 

„Gratulálok mindenkinek a mai teljesítményéhez! Slekta Réka hetedik lett a B-döntőben, így összesítve a világon 15. helyen végzett a felnőtt mezőnyben, ami mindenképpen egy jó eredménynek számít. - kezdte Tóth Dávid, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) SUP szakágának vezetőedzője. - Kocsis Csillag mindössze 16 évesen a juniorok között kiválóan szerepelt. Nagyon szoros verseny volt, az első hét helyezett két másodpercen belül érkezett be, ami mindenképpen a mezőny erősségét is mutatja.”

Sprintszámokkal kezdődött a SUP világbajnokság

A vezetőedző hozzátette, Szabó Zénónak most nem jött ki a lépés, azonban a fiatal tehetségnek még bőven van esélye bizonyítani a technikai és a hosszútávú versenyszámokban.

„Nagyon erős mezőny állt össze a fiúknál, Zénó egy ambíciózus és nagyon eltökélt versenyző.  Hozzá kell tenni, hogy Csillaghoz hasonlóan ő is még csak 16 éves, így nem volt egyszerű már az ifik közé bekerülés sem.” 

Sprintszámokkal kezdődött a SUP világbajnokság

Tóth Dávid kiemelte, hogy mindkét fiatalban nagyon sok fejlődési potenciál van még, néhány éven belül odaérhetnek a nemzetközi elithez a felnőtt mezőnyben.

A sprintszámokat egyébként nem a tengeren, hanem egy rendes evezős pályán rendezték meg, így a versenyzőknek közel egy órát kellett utazniuk a helyszínre. A technikai és a hosszútávú futamokra már a versenyzők szállásának közvetlen közelében kerül sor.

„Alapvetően rendben van a versenyszervezés, az eredményfeldolgozás nagyon gyors, ami alapján a sportolók azonnal látják az időket, a helyezéseket. A levegő páratartalma nagyon magas, ami az első egy-két napban nagyon megterhelő volt mindenkinek. Szerencsére viszont azt mondhatom, hogy mindenkinek sikerült akklimatizálódni és az időjárási körülmények nem befolyásolják a versenyzők teljesítményét.”

Sprintszámokkal kezdődött a SUP világbajnokság

Az ICF SUP Világbajnokság holnap a hosszútávú versenyszámokkal folytatódik, majd november 18-19-én a technikai futamokkal zárul.

A versenyt az ICF YouTube csatornáján lehet élőben követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók