Oláh Tamás Mesteredző lett!

A hagyományokhoz hűen a Magyar Edzők Napján, amelyet idén a Mesteredzők Gálavacsorájával kötnek össze, számos szakmai díjat kiosztanak, köztük a legrangosabbat, a Mesteredzői díjat is, melyet 2024-ben három kiváló szakember, köztük Oláh Tamás is kap.

A mesteredzői cím az edzők legmagasabb szakmai kitüntetése hazánkban, melynek odaítéléséről minden évben a legkiválóbb szakemberekből álló Mesteredzői Kollégium tagjainak javaslatai alapján a Magyar Edzők Társaságának elnöksége dönt.

A Mesteredzői Kollégium elnöke dr. Kemény Dénes, tagjai Pécsi Gábor (öttusa), Dr. Mocsai Lajos (kézilabda), Dr. Hegedüs Csaba (birkózás), Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu), Csank János (labdarúgás), Mészáros Lajos (kosárlabda), Zrínyi Miklós (kick-box), Dr. Sós Csaba (úszás) és a Magyar Olimpiai Bizottság delegáltjaként Vaskuti István (kajak-kenu).

A kollégium javaslata alapján a MET elnökségi ülésén az a döntés született, hogy az idei három díjazott az olimpiai bajnok Kós Hubert nevelőedzője, valamint Ábrahám Minna edzője, Magyarovits Zoltán (úszás), rajta kívül Győrik Csaba (sportlövészet), aki az olimpiai bronzérmes Major Veronika edzéseit irányítja, valamint Oláh Tamás (kajak-kenu).

Oláh Tamás ezzel a kajak-kenu sportág 54. mesteredzője lesz. Legsikeresebb tanítványai közé tartozik a világbajnok és olimpiai negyedik helyezett Vasbányai Henrik, Mike Róbert alkotta kenupáros, a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás valamint az Iván Gábor, Zala György kettesek is. Jelenleg a KSI SE kajak-kenu szakosztályának vezetője.

A kitüntetéseket idén rendhagyó módon nem szeptember 25-én, a Magyar Edzők Napján adják át díjazottaknak, hanem két nappal később, szeptember 27-én, a Puskás Arénában a Magyar Edzők Társasága és az Olimpiai Bajnokok által  közösen rendezett Mesteredzők Gálavacsoráján, ahol több rangos szakmai díjat is odaítélnek, így az Ormai László-díjat, az Életmű-díjat, az Év utánpótlásedzője-díjat, az Év nevelőedzője-díjat, a MET Aranyjelvény kitüntetést és a MET Díszoklevél-kitüntetést is.

Forrás: MET

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók