Négyszázan vettek részt az idei Nagy Hideg-hegy futáson

Szombaton rendezték a kajak-kenu sportág nagy hagyománnyal rendelkező futónapját, a Nagy Hideg-hegy futást, ahol a résztvevők száma elérte a 400 főt. Ahogy az már szintén hagyomány, a Hódy Sport jóvoltából ezúttal is kisorsoltak egy-egy mini kajakot és kenut azok között az egyesületek között, akik legalább öt fővel képviselték a klubot.

Ködös idő fogadta a Nagy Hideg-hegy futás indulóit a szokolyai Cseresznyefa parkolóban, ahonnan a közel hét és fél kilométeres futóversenyen kezdődődött. Rasztotzky Anna, az esemény főszervezője elmondása szerint egy sikeres szombati programon van túl a sportág.

 „Szerencsére egész jó időben tudtak indulni a résztvevők, visszafelé már elkapott minket az eső. A nem túl ideális időjárástól függetlenül nagyon jó hangulatú volt az esemény, amelyen nagyjából 35 egyesületből érkeztek nevezések, a külsős indulókkal együtt körülbelül 400-an voltunk. Azt tudom mondani, hogy minden versenyző hős volt ma, aki teljesítette a távot.”

Négyszázan vettek részt az idei Nagy Hideg-hegy futáson

Az eseményen Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is részt vett, aki biciklivel teljesítette a versenytávot. Hagyomány, hogy a Hódy Sport kisorsol egy MK-1 és MC-1 típusú hajót az induló egyesületek között.  

„Még a rajt előtt kisorsoltuk a két hajót, amelyre azok az egyesületek regisztrálhattak, akik legalább 5 fővel képviselték klubjukat a programon. A kajakot idén a Kis-Tisza Vízi-Sport Egyesület, míg a kenut a tavalyi évhez hasonlóan a Váci Karakán Kajak-Kenu SE nyerte meg.” 

A Gyulay Zsolt Regionális Akadémia menedzsere hozzátette, a Váci Karakán edzőjével, Szemán Lászlóval egyeztetve az egyesület lemond a nyereményről és azt a másodikként kihúzott klubnak, a Veresegyházi Diák-Szabadidős Sportegyesület és Kajak-Kenu Clubnak adják át.

Négyszázan vettek részt az idei Nagy Hideg-hegy futáson

Ugyan a program célja elsősorban nem a versenyzés, természetesen a fiúk és a lányok között is felállítottak egy sorrendet az időeredmények alapján. Az első két helyen külsős indulók érkeztek be (Monostori Botond és Helmle Mátyás), a legjobb férfi kajak-kenus Buzás Barnabás volt, aki az Építők Margitszigeti Diák Kajak Clubot képviselve 33 perc és négy másodperces idővel a harmadik helyen ért célba. Mögötte nem sokkal érkezett be a győriek maratonistája Boros Adrián 33:48-as időeredménnyel.

 A lányoknál a 2009-es születésű Nagy Léna ért be elsőként 37:44-es eredménnyel, aki a Verőcei Kajak-Kenu Egyesülettel érkezett a Nagy Hideg-hegy futásra.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók