Négy versenyzőnk vesz részt az idei ICF SUP világbajnokságon

November 19-24. között az egyesült államokbeli Sarasotában rendezik a SUP szakág idei legrangosabb versenyét, amelyen a magyar válogatott négy versenyzőt indít. Tóth Dávid, a szakág vezetőedzője Kocsis Csillagot, Slekta Rékát, Szabó Zénót és Márton Károlyt nevezi a floridai versenyre.

A vezetőedző a felkészülési programnak megfelelően, az augusztus eleji magyar bajnokság után tette meg előterjesztését, amelyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Versenysport Bizottsága támogatott és az Elnökség is elfogadott.

Az idei ICF SUP Világbajnokságot a floridai Sarasotában rendezik, amelyen négy versenyzőnk képviselheti Magyarországot.

Ifjúsági korosztályban két Európa-bajnokunk, Kocsis Csillag és Szabó Zénó bizonyíthat a vb-n is. Csillag a szegedi kontinensviadalon hosszútávon diadalmaskodott, emellett a tavaly thaiföldi világbajnokságon ugyancsak hosszútávon harmadik, technikaiban pedig egy emlékezetes hajrával második lett a juniorok között. A Balatonfüredi Yacht Club tehetsége az USA-ban ezek mellett sprintben is rajthoz áll majd.

Hozzá hasonlóan Szabó Zénó és triplázni fog. A SUPport SC 17 éves tehetsége szintén részt vett már a tavalyi vb-n is, a szegedi Eb-n látott formája alapján nem lepődnénk meg ha novemberben éremért küzdene.

A női felnőtt mezőnyben Slekta Rékára szegeződik majd a figyelmünk. A 20 éves tehetség a Dunakeszi Kajak Club versenyzője és az idei már a harmadik világbajnoksága lesz. 2022-ben technikaiban Világkupát nyert, méghozzá a Lupa-tavon. Az idei Eb-n hosszútávon ezüstérmes lett. A világbajnokságon ő is mindhárom lehetséges számban a mezőny tagja lesz.

A férfiaknál a rutinos Márton Károly harcolta ki a csapatba kerülést a magyar bajnokságon. A Merkapt-Mekler SE kiválósága a júniusban a felfújható deszkások futamában lett Eb-második, merev deszkán hosszútávon kilencedik lett, sprintben pedig negyeddöntőzött. Ez utóbbi két szám mellett természetesen technikaiban is rajthoz fog állni Sarasotában.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók