Megállíthatatlanul haladnak a döntők felé a magyar egységek

Az ICF Ifjúsági és U23 Gyorsasági Világbajnokság második napja csütörtök reggel magyar idő szerint 8 órakor kezdődött meg. A délelőtt még az előfutamokról szólt, délutánra már csak a középfutamok maradtak. A magyar egységek a mai napot is jól zárták, többen már biztos döntősnek mondhatják magukat.

Délelőtt

Ifjúsági korosztály:

A magyar szempontból érdekelt előfutamok sorát Győre Panna kezdte meg. Az MTK kenusa női C-1 200 méteren rajt-cél győzelmet aratott, az első helyének köszönhetően egyenes ágon jutott a döntőbe.

A Ludányi Mátyás, Vonga Ádám férfi C-2 1000 méteren folyamatosan a 3-5. hely környékén eveztek, az utolsó métereket pedig nem nekik sikerült a legjobban teljesíteni. A verseny számukra a középfutamban folytatódik.

Hidvégi Zalán rögtön a rajt után az élre állt férfi K-1 1000 méteren, a féltávnál már közel két másodperces előnnyel állt az első helyen. Habár a dán Sebastian Lokkegaard folyamatosan csökkentette a különbséget, Zalán előnye egészen a célig kitartott.

Szegedi Angelina női K-1 500 méteren az egész futam során nagy csatában volt a második helyért a kínai Hu Huizhennel. Végül a Kis-Duna SE versenyzőjének sikerült felülkerekedni és 19 századmásodperccel megverni ellenfelét.

Nem fért kétség ahhoz, hogy Gyányi Milán férfi C-1 500 méteren hanyadik helyen fog végezni. A Szegedi Vízisport Egyesület kiválósága rajt-cél győzelemmel biztosította be helyét a középfutamba.

Kis-Batka Iringó futamában csak az első hely ért volna automatikus döntőbe kerülést, a C-1 500 méteren elért harmadik helyével a középfutamból kell továbbjutnia a fináléhoz vezető úton.

U23-as korosztály:

Horányi Dóra a női C-1 200 méter előfutamában állt csatasorba. Ebben a számban csak az elsőként beérkező versenyző biztosíthatta be helyét a döntőben. Az UTE kenusa nagy csatában volt a győzelemért, azonban a második helyet megszerezve a középfutamból kell kivívnia a döntőbe kerülést.

Egy jó rajt után sokáig a második helyen evezett férfi C-2 1000 méteren a Fodor Nicholas, Hodován Dávid duó, azonban folyamatosan csúsztak hátra a mezőnyben. Az 1-3. hely ért döntős helyet, a Fodor-Hodován páros viszont negyedikként ért célba. Következő állomás a középfutam a magyar egység számára.

Kollek Bálint férfi K-1 1000 méteren a táv első negyedében még az élen állt, majd folyamatosan szakadt le a független színekben versenyző Dzianis Yarmolenkától. Bálint a második helyet biztosan tartotta, így a középfutamba kvalifikálta magát.

A női K-1 500 méteren Rendessy Eszter rajt-cél győzelmet aratott, teljesítményének köszönhetően továbbjutott a középfutamba.

Kollár Kristóf férfi C-1 500 méteren harmadikként szelte át a célvonalat, s mivel az első hat helyezett juthatott tovább, így nem volt kérdés, hogy a Paksi Atomerőmű SE kenusát is a középfutamban láthatjuk újra.

Opavszky Réka senkinek nem adott esélyt C-1 500 méteren, első helyének köszönhetően kihagyja a középfutamot és már a döntőre készülhet.

Délután

Ifjúsági korosztály:

A délutánra már elkezdődött a középfutamok sokasága. Molnár Kinga egy jó rajt után a második helyre tornázta fel magát és egészen a futam végéig biztosan tartotta pozícióját női K-1 1000 méteren. Kingát egyedül az olasz egység előzte meg, azonban a második hely is döntőt ért.

 

U23-as korosztály:

A Rugonfalvi-Kiss Janka, Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter kvartett női K-4 500 méteren végig nagy csatában volt a kínai egységgel, végül a második hellyel kellett megelégedniük a lányoknak. Azonban a kiváló teljesítményük döntőt ért, hiszen az első három helyezett jutott tovább.

Hasonlóan jól alakult a délután a Panyik Zsombor, Kollek Bálint, Fodor Bence, Balogh Gergely négyesnek, akik hatalmas hajrával az első helyre hozták be a hajójukat. Az egységet az A-döntőben láthatjuk majd küzdeni az aranyéremért.

A Molnár Csanád, Juhász István duónak az első háromban kellett végezni, hogy a középfutamból továbbjussanak férfi C-2 500 méteren. A magyar egység ezen a távon is kiválóan helyt állt, másodikként értek célba.

Nemes Rékéárt is szoríthatunk holnap a női kajak egyesek ezer méteres A-döntőjében, hiszen a KKNKKA versenyzője a középfutam második helyén jutott tovább.

 

Péntek reggel már elkezdődnek a döntők, magyar szempontból pedig rengetegen versenyzőnkért szoríthatunk majd.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók