Kopasz Bálint lett az év sportolója Győrben

Csütörtök este tartották Győrben a Sportcsillagok Gáláját, amelyen a város 2023. évi legjobb sportolóit, edzőit díjazták. A kategóriák jelöltjei között a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kiválóságai is szép számmal szerepeltek, az olimpiai bajnok Kopasz Bálint az év férfi sportolója, míg edzője, Demeter Irén az év edzője lett.

A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány az önkormányzattal karöltve már 25. alkalommal rendezte meg a gálaestet. A Széchenyi István Egyetem koncerttermében tartott ünnepi eseményen meghívott vendégként jelen volt a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, valamint a visszavonulását nem rég bejelentő 20-szoros maraton világbajnok Csay Renáta is, továbbá Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, illetve Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Az este folyamán több kategóriában díjazták az előző év legjobb győri vonatkozású sportolóit, edzőit, klubjait. A Graboplast Győri Vízisport Egyesület öt kategóriában volt érdekelt. 

Kopasz Bálint lett az év sportolója Győrben
Fotó: Kelemen Ádám/ HM Sportért Felelős Államtitkárság

Az év férfi sportolójának Kopasz Bálintot választották. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, tavaly a duisburgi világbajnokságon ötszáz méter egyesben arany, párosban pedig ezüstérmes lett, utóbbit Nádas Bencével elérve. Az év edzőjének járó elismerést Bálint édesanyja, Demeter Irén vehette át. 

 

Kopasz Bálint lett az év sportolója Győrben
Fotó: Kelemen Ádám/ HM Sportért Felelős Államtitkárság

A hölgyeknél bekerült a top háromba Czéllai-Vörös Zsófia, aki többek között klasszikus maratoni egyesben Európa-bajnoki második helyezést ért el Bródban. Zsófi a kategória harmadikja lett.

Az egyéni sportágak csapatversenyében a Boros Adrián, Kolozsvári Brúnó maratoni páros diadalmaskodott. Az egység legjobb tavalyi eredménye a már említett bródi Európa-bajnokságon elért bronzérem volt. Az év felfedezettje is két ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Gombás Aliz és Tamás Gergő lett. 

Kopasz Bálint lett az év sportolója Győrben
Fotó: gyorplusz.hu

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók