Hüttner Csaba: A férfi négyes előrébb tart a felkészülésben a korábbi évekhez képest

Az elmúlt hetekben Dél-Afrikában járt Hüttner Csaba, felnőtt szövetségi kapitány, hogy saját szemével is lássa a melegvízi edzőtáborban készülő versenyzők aktuális állapotát. A kapitány legtöbbet a duisburgi világbajnokságon ezüstérmes férfi kajak négyest látta edzés közben, amelynek tagjai pénteken utaznak haza. Hüttner Csaba szerint jól halad a felkészülés és hozzátette, a következő hetekben újabb csoportok utaznak ki Dél-Afrikába.

Nem rég tértél haza Dél-Afrikából, de nem nyaralni voltál kint, hanem az ott edzőtáborozó válogatott versenyzőket látogattad meg. Kiket néztél meg?

Az első kiutazó csapatunk az a kvótaszerző férfi kajak négyes (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor – a szerk.) volt Balogh Gergellyel kiegészülve, aki a tartalékversenyzője ennek az egységnek.  - kezdte Hüttner Csaba. - Kint van már Varga Ádám, aki ugye együtt edz Adolf Balázzsal. Ehhez a csoporthoz csatlakozott egy fiatalabb kenus csapat Bedecs Ferenc vezetésével, amelyben ott van Fejes Dániel, Kollár Kristóf, Hodován Dávid és a két ifjúsági világbajnokunk, Molnár Csanád, illetve Juhász István. Illetve amióta hazajöttem már kiutazott Nagy Bianka is. Tapasztalataim alapján az utóbbi évek növénygondjai megoldódtak, tehát azt gondolom, hogy minőségi munkát lehet végezni a tó teljes felületén. A többi kiszolgáló rész az ugyanaz, természetesen a konditermet és az uszodát is tudják használni a versenyzőink, illetve rendelkezésre áll gyúró és fizioterapeuta is. 

A férfi kajak négyesről lehet talán a legtöbb tapasztalatod, ők érkeztek ki elsőként, sőt most pénteken érkeznek haza. Mit láttál rajtuk, milyen állapotban vannak?

Ők már január végén kiutaztak azért, hogy most egy hét itthon tartózkodás után, Sevillában már csapathajós edzéseket is tudjanak végezni. Remélhetőleg ehhez a hajó is megérkezik oda időben. Mind a négy fiú, illetve Balogh Gergely is előrébb tart a felkészülésben, mint az utóbbi években bármikor. Nagyon jó a csapatmunka, minden fiú maximálisan odateszi magát. 

Hüttner Csaba: A férfi négyes előrébb tart a felkészülésben a korábbi évekhez képest

 

Ha az egész válogatottat nézed a mentalitás a hozzáállás alapján, érződik az, hogy olimpia éve van?

Természetesen mindenki be szeretné bizonyítani, hogy ez a dobogós hely, ez a világbajnoki ezüstérem nem csak egy kifutó eredmény volt. Többet akarnak, látszik rajtuk, nem csak a részvételért utaznak.

Most itthon vagy, de ez nem marad így sokáig. Mi lesz a következő állomás?

Jövő hét közepén visszautazok Dél-Afrikába, mert jön Martinkó Gábor csoportja Korisánszky Dáviddal és Fekete Ádámmal, illetve a kenus lányok, Horányi Dóra és Opavszky Réka. Pár nappal ezután érkezik Csipes Ferenc csoportja is, Csipes Tamarával, Gazsó Dorkával, Pupp Noémivel, Fojt Sárával, illetve velük egy időpontban jön Hadvina Dóra és a vele együtt készülő Rendessy Eszter, Lucz Anna és Kiss Blanka is. 

Hüttner Csaba: A férfi négyes előrébb tart a felkészülésben a korábbi évekhez képest

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók