Elindult a Hervis Balaton-Átevezés nevezési időszaka!

Február elsejétől lehet nevezni az ország egyik legnépszerűbb szabadidős vízisporteseményére, a Hervis Balaton-Átevezésre. Érdemes sietni, hiszen az előnevezési időszakban ezúttal is kedvezményesen lehet regisztrálni, emellett ettől az évtől az indulók azt is eldönthetik, hogy július 27-én milyen idősávban szeretnének vízre szállni a Zamárdi Szabadstrandon.

Az esemény hivatalos oldalán, a balatonatevezes.hu-n csütörtökön megnyílt a nevezési felület, így immáron hetedik alkalommal várjuk a „magyar tenger” önjelölt hódítóit. 

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a július 27-i Hervis Balaton-Átevezés ismét Zamárdiból rajtol. Az indulók Tihany felé veszik az irányt, majd egy fordulót követően visszaevezve teljesítik a nyolc kilométeres távot. Tavaly mintegy 4200-an szálltak vízre, bízunk abban, hogy idén még többen vállalkoznak erre. 

Elindult a Hervis Balaton-Átevezés nevezési időszaka!

Az online előnevezési időszak július 24-ig tart. Nem árt azonban minél előbb dönteni, hiszen a regisztrációjukat április 30-ig, illetve június 30-ig véglegesítők kedvezményes áron vehetnek részt az átevezésen, sőt a felszerelésükben is segítünk, hiszen megkapják az esemény hivatalos pólóját is. Az átevezés napján, azaz július 27-én korlátozott számban a helyszínen is lehet nevezni. Az árakkal és a határidőkkel kapcsolatos további információk a balatonatevezes.hu oldalon olvashatók.

Újdonság, hogy az idei évtől bevezetjük az idősávos rajtoltatást, amelynek célja, hogy csökkentsük a vízre szálló terület előtti hosszú sorban állással, illetve a vízen feltorlódó tömeg kialakulásával kapcsolatos kockázati tényezőket. 

Elindult a Hervis Balaton-Átevezés nevezési időszaka!

„Az elmúlt években több visszajelzést is kaptunk ezzel kapcsolatban átevezőinktől, akik közül többeknek hosszú ideig kellett a parton várakozniuk, mire vízre szállhattak. – mondta Vida Gergely, a Hervis Balaton-Átevezés főszervezője. -  Az élmény biztosítása mellett, nekünk az indulóink egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért döntöttünk úgy az indulók egy délelőtti és egy délutáni idősáv közül választhatnak a regisztráció során, ráadásul az új rendszernek köszönhetően ők is könnyebben megtudják tervezni a napjukat.”

A délelőtti idősávot választók 10 és 12 óra között, a délutánira jelentkezők pedig 12 és 14 óra között rajtolhatnak el. 

Az útvonalat a szokásoknak megfelelően bármilyen kézzel hajtható vízi járművel neki lehet teljesítők. A célba érkezőket a parton várja majd a jól megérdemelt befutóérem, emellett az egyes kategóriák három legjobbját külön is díjazzuk. Nemcsak az átevezőket, az őket elkísérő családtagokat, barátokat is várjuk július 27-én a Zamárdi Szabadstrandra, hiszen a parton is színvonalas programokkal készülünk, amelyekről hamarosan beszámolunk.

Elindult a Hervis Balaton-Átevezés nevezési időszaka!
Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók