Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-Átevezés

A jövő nyáron Zamárdiban ismét visszatér a Balaton, illetve az ország egyik legnagyobb szabadidős vízisporteseménye! A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 2024. július 27-én rendezi meg következő a Hervis Balaton-Átevezést, amelyre február elsejétől lehet majd nevezni.

Ha egy esemény már hat évet megélt, azt joggal nevezhetjük hagyományosnak. Így vagyunk a Hervis Balaton-Átevezéssel is, amelynek hetedik felvonása 2024. július 27-én (szombaton) lesz, Zamárdiban. Idén nyáron ismét több ezren látogattak ki a Zamárdi Szabadstrandra, ahol fantasztikus hangulatban, kiváló időjárási körülmények között teljesíthették az indulók a nyolc kilométeres távot.

Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-Átevezés

„Ami a 2023-as átevezést illeti, azt gondolom fantasztikus eseményt tudhatunk magunk mögött, amelyre mindannyian jó szívvel emlékezünk vissza. – mondta Vida Gergely az MKKSZ szervezési és marketing igazgatója. – A nevezést tekintve ismét sikerült átlépnünk a 4000 főt, ami szintén egy fantasztikus visszajelzés számunkra, egyben hatalmas motiváció is jövőt tekintve. Egy évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy a Hervis Balaton-Átevezés bekerült a köztudatba, az ország szinte minden pontjáról neveztek. Ebben persze komoly szerepe van Zamárdinak is, amely tökéletesen ideális helyszín egy ilyen kaliberű szabadidős program lebonyolításához.”

Hasonló folytatásban bízunk tehát 2024-ben is. Az indulók ismét bármilyen kézzel hajtható vízi járművel (pl. kajak, kenu, SUP, outrigger, sárkányhajó) teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi szakaszt.

Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-Átevezés

„Február elsején nyitjuk meg a nevezési ablakot a balatonatevezes.hu weboldalon.

Bízom abban, hogy július 27-én elérhetjük az ötezer indulót is, ami ismét egy komoly mérföldkőnek számítana az átevezés történetében. Hozzátenném, hogy miközben egyidőben több százan vagy akár ezren gyűrik a Balatont, addig a parton is különféle, újabb és újabb aktivitásokkal készülünk a barátok, családtagok, kísérők számára. Természetesen jövő nyárra is tervezünk újdonságokat, amelyekről a későbbiekben fogunk beszámolni.” – fogalmazott Vida Gergely.

Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-Átevezés

Az elmúlt két évhez hasonlóan, az átevezés névadó szponzora kiemelt partnerünk a Hervis lesz, amely Magyarország piacvezető szabadidős sportáruház-lánca.

„Hervis célja, hogy a legtöbb sportszerető, hétköznapi emberhez elvigye a sportot és a mozgás szeretetét, amihez nem kell feltétlenül profi sportolónak lenni. Mottónk „Minden, ami sport” is arra kötelez minket, hogy támogassuk a sportolni vágyó embereket, motivációt és lehetőséget adjunk nekik, hogy elinduljanak vagy tovább haladjanak egy egészséges, sportos úton. Ehhez olyan eseményeket kell szervezni és támogatni, mint a családbarát Balaton-Átevezés. A 2023-as eseményen is több, mint négyezren vettek részt, teljesítették a távokat és a jó időnek, meg a profi szervezésnek köszönhetően felejthetetlen eseményben volt részük. Ennél többet nyújtani nem kis kihívás, de 

szeretnénk a 2024-es éveben még több résztvevőt és még színvonalasabb programokat szervezni és támogatni a Balaton partján. 

Ezért karöltve a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel minden lehetséges új ötletet megvizsgálunk és pénzügyi lehetőséget mögé teszünk annak érdekében, hogy a következő nyáron már ötezer résztvevőnek tegyünk felejthetetlen élménnyé egy sportos kihívásokkal és programokkal teli napot a vízen és parton is.” – mondta Dalnoki Balázs, a Hervis ügyvezető igazgatója.

Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-Átevezés

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók