Együtt zárta a nyarat a kölyök válogatott

Még az iskolakezdés előtt egy különleges, mondhatni nyárzáró élményben részesültek kölyök válogatott versenyzőink, akik idén is részt vehettek egy rendhagyó alsó-tiszai vízitúrán. A fiatalok három nap alatt több mint 70 kilométert eveztek, miközben játékos feladatokban és nagy lakomákban sem volt hiány.

„Azt lehet mondani, hogy mára ez egy hagyomány lett, minden évben megrendezzük ezt a túrát. – mondta Sík Márton, a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere. – Kvázi egy jutalomtábor ez a kölyök válogatott számára. Külön öröm, hogy a hat régióból miden kajakos és kenus itt volt, ilyen jellegű összetartás ezen kívül csak az idén bevezetett fizikai felmérő alkalmával van az év során. Éppen ezért a kikapcsolódás mellett a csapatépítést is remekül szolgálja ez a pár nap.”

A kölyök válogatottakkal, valamint a további becsatlakozó tehetségekkel idén összesen 217-en vettek részt a Csongrád-Mindszent-Algyő-Szeged útvonalú háromnapos túrán.

„Mindamellett, hogy ez egy jutalom, egyben egy komoly teljesítmény is, hiszen az első napon 32, a másodikon 24, a harmadikon pedig 15 kilométert eveznek a gyerekek. Persze az egyes megállóhelyeken mindig vannak váltóversenyek vagy ügyességi feladatok. Folyamatosan próbáljuk színesíteni az egész túrát.” – fogalmazott Sík Márton.

A fiatalok hétfő reggel Szegeden gyülekeztek, innen buszokkal vitték el őket Csongrádra. Itt egy kis strandolás után délután hajóba szálltak és elindultak az első állomásra, Mindszentre.

„Ott felállítottuk a tábort, illetve volt egy szervezői csapatunk, akik többek között kialakították a tábort és a főzőhelyiséget is. Vacsora után belefért még néhány ügyességi feladat is. Másnap a reggeli után ismét vízre szálltunk és elindultunk Algyőre, ahol mindig hatalmas vendégszeretettel fogadnak bennünket. A helyi nyugdíjas klub tagjai palacsintával és mindenféle süteménnyel készültek. Ahogy minden évben úgy most is volt egy váltóversenyünk, a hat régió, a menedzserekkel és az edzőkkel kiegészülve alkotnak csapatokat és mindenféle feladatot kellett teljesíteniük.”

A zárónapon pedig megérkeztek Szegedre, majd az eszközök gondos elpakolásával zárult a tábor. Sík Márton kiemelte, az ilyen és ehhez hasonló eseményeknek remek közösségépítő szerepe van, nemcsak a versenyzők, de az edzők és menedzserek körében is.

„Ennek az egésznek a menedzserekre és a szervezésben résztvevő edzőkre nézve is csapatépítő funkciója van. Komoly előkészületet igényel egy ilyen túra megszervezése, de a mi szempontunkból is nagyon lehet élvezni ezt az egészet. Ami pedig még nagyobb öröm, hogy szinte egyik hajó sem úgy érkezett meg a következő állomásra, mint ahogy elindult. Értem ez alatt azt, hogy mostanra már gyakorivá váltak a cserék az egységekben és nem egy esetben láttam azt, hogy már a régiók között is voltak vegyülések a hajókban.”

A menedzser összegzésképpen elmondta, ez a tábor egyfajta nyárbúcsúztató volt, jövő héten ugyanis kezdődik az iskola és a legtöbb műhelyben az őszi felkészülés is elindul.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók