Egyetemi világbajnok a Team Panna, Fodor Nicholas bronzérmes

Egy arany- és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Montemor-o-Velhóban zajló egyetemi kajak-kenu világbajnokság csütörtöki napján. Női K-2 1000 méteren Sinkó Panna és Csépe Panna egysége nagy fölénnyel győzött, míg Fodor Nicholas kenu egyes ezer méteren a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az ezer méteres számokról szólt a FISU Egyetemi Kajak-Kenu Világbajnokság második versenynapja Portugáliában. Délután összesen hat döntőt rendeztek, amelyek során két magyar éremnek is örülhettünk.

Női K-2 1000 méteren a Team Panna, vagyis a Sinkó Panna, Csépe Panna páros magabiztos győzelmet aratott. Az egység már az első 250 méter után közel két másodperccel vezetett az akkor még második cseh kettős előtt. A magyar lányok a folytatásban is őrizték nagy előnyüket, mi több, növelni is tudták azt. Végül 3:50.857-es idővel értek célba az első helyen, ami több mint hat másodperccel volt jobb, mint az ezüstérmes lengyel duóé.

A nap másik magyar érmese Fodor Nicholas volt, aki harmadik lett C-1 1000 méteren. A KKNKKA kenusa lengyel és brit riválisával szinte együtt haladt a táv nagy részében, ötszáznál is már a harmadik helyen állt. Az éremszerzés már ekkor biztosnak tűnt és bár a hajrára közvetlen riválisaihoz képest fáradni látszott, pozíciója nem forgott veszélyben.

További magyar eredmények:

  • 4. hely: Halmy Lőrinc, K-1 1000 méter

  • 4. hely: Bársony Ottília, K-1 1000 méter

  • 4. hely: Gyányi Levente, Szilágyi Balázs, C-2 1000 méter

  • 8. hely: Kós Benedek, Nyerges Áron, K-2 1000 méter

Az egyetemi világbajnokság pénteken az ötszáz méteres számok elő-és középfutamaival folytatódik, melynek döntőit szombaton rendezik Montemor-o-Velhóban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók