Egyetemi-vb aranyérem Portugáliából

K-4 1000 méteren győzni tudott a Varga Buda, Drevenka Marcel, Szále Patrik, Györgyjakab Máté összetételű magyar hajó az Egyetemi Világbajnokságon. Györgyjakab Máté és Varga Buda párosban is érmet szerzett és szintén bronzérmes lett C-2 1000 méteren a Varga Patrik, Viola Viktor duó.

Jól szerep eddig a magyar különítmény a múlt hétvégi portugáliai világkupa helyszínén, Montemor-o-Velhoban zajló Egyetemi Kajak-Kenu Világbajnokságon. A mieink a döntők első napján három érmet szereztek.

A férfi négyes mögött az olaszok és a franciák fértek fel a dobogóra,a kajak párosok versenyét a lengyelek nyerték a franciák és a magyarok előtt, míg férfi kenuban szintén a lengyelek voltak a leggyorsabbak, ott a mieinket megelőzve a portugál egység szerezte meg az ezüstérmet.

„Nagyon összetartó csapat vesz részt ezen a versenyen, ezért örülök igazán a fiatalok sikerének – mondta a magyar küldöttség vezetője, Petrovics Kálmán. – Erős válogatott képviseli a lengyel egyetemi csapatot és a házigazda portugálokat is, szóval a mezőnyt nem mondanám gyengének, annak ellenére, hogy csak 18 ország vesz részt ezen a versenyen. Abban biztos vagyok, hogy két év múlva, amikor Magyarország rendezhet ilyen regattát, háromszor annyi sportoló fog rajthoz állni, mint itt. A körülményekre egyébként nem lehet panaszunk, de mégis vannak hiányosságok. Az szerintem óriási hiba manapság, hogy ennek a versenynek még az világhálón sincs élő közvetítése, ami ezen a szinten már elfogadhatatlan” – tette hozzá az MKKSZ fejlesztési alelnöke.

A világbajnokság holnapi zárónapján tíz számban lesznek érdekeltek a magyar versenyzők.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók