Dunavarsányban folytatódott a PEP

A 2024-es esztendő utolsó előtti felvonásához érkezett hétvégén a Pályakezdő Edzői Program. A fiatal edzők ezúttal a dunavarsányi helyszínnel ismerkedtek.

Sűrű programokkal, színes előadásokkal várták Dunavarsányban a 2024-es Pályakezdő Edzői Program részvevőit. Elsőként Tóth Dávid, a Wichmann Tamás regionális akadémia menedzsere köszöntötte a fiatalokat, akiknek bemutatta a válogatott kajakosok és kenusok egyik fontos bázisát, az Olimpiai Központot.

Nagy érdeklődésre tartott számot Hüvös Viktor mesteredző előadása, aki idén Tótka Sándor és Nádas Bence révén olimpiai ezüstérmet ünnepelhetett a párizsi játékokon. Sportágunk „Kicsije” prezentációjában a laktátmérésekről, a felnőtt korosztály technikai edzéseiről, a maximális sebesség fejlesztéséről, valamint az intenzitási zónákról is szót ejtett.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány is állandó előadója a dunavarsányi PEP-állomásnak, ezúttal a kapitányi feladatokról mesélt az edzőknek és olyan nehéz döntésekről, amelyek előtt emberi tényezőket és szakmai elveket is egyaránt figyelembe kell vennie.

Az első nap utolsó előadásán Márton Károly a SUP-világát ismertette meg az egybegyűltekkel. A másnap reggelt, Németh Szabolcs, a Merkapt-Mekler László ITSE edzője nyitotta: energikus előadásában az egyesület alapításának szépségeiről és nehézségeiről is mesélt.

Pál Zoltán edző, a kajakozás technikájáról szóló előadása idén is nagyon hasznos volt. „Tádé” mottója, hogy a technika tanítása az első vízre szállaskor kezdődik és az utolsó vízre szállásig folyamatosan tart, az előadás ennek megfelelően kitért a kicsik mozgástanításától a felnőtt kajaktechnika csiszolásáig.

A hétvége programját a Kis-Duna Sportegyesületnél zárták a fiatalok, Agócs Bence edző az egyesület vízitelepén mutatta be a csodás földrajzi fekvésű kis klubot, és eredményességük titkába is bepillantást engedett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók