A jövő reménységei a korosztályos Magyar Bajnokság utolsó napján is helyt álltak

Vasárnap véget ért a Gyermek, Kölyök, SUP, Kajakpóló Magyar Bajnokság és Kolonics György Emlékverseny. Az utolsó versenynapon is bővelkedtünk döntőkben, ötszáz, ezer és kétezer méteres távon is.

Utolsó napjához érkezett Szegeden az év egyik legnagyobb létszámú versenye. A Brandhuber Sára, Sény Blanka (KSI) duó előbb kétezer méteren kettesben, majd később Móricz Rebekával és Pintér Dalmával (KSI) kiegészülve ezer méteren négyesben is a dobogó tetejére állhatott fel. A Tóth-Dallos Mártonnak is kiváló napja volt, hiszen előbb Nagy Bálinttal, Jurák Martinnal és Csönge Donáttal (KKNKKA) kajak négyesek ezer, majd a Lokár Leventével, Jurák Martinnal és Bustyaházai Hugóval (KKNKKA) kajak négyesek kétezer méterén is aranyérmes lett.

Szilágyi Márknak (Budapesti Honvéd SE) is jól sikerült vasárnap, hiszen a kajak egyesek kétezer és négyesek ezer méteres mezőnyében is aranyérmet szerzett, utóbbiban Fintha Nagy Trisztánnal, Deák Leóval és Varró Marcell-lel (Budapesti Honvéd SE) kiegészülve. Az U10-U11-es női kajakosok mezőnyét a Tihi Dorottya, Sándor Lili, Schultz Jázmin, Naous Lionella (KKNKKA) kvartett uralta, hiszen egy- és kétezer méteren is ennek a négyesnek a nyakába került az aranyérem.

Az U10-U11 vegyes PC-4 500 méteren, valamint az U10-U11 vegyes TC-4 2000 méteren is Dobos András, György Soma és Nemes Bálint (BKV Előre) nyert, előbbiben Lindmayer Idával (BKV Előre), utóbbiban Tálos Csabával (BKV Előre) összetérdelve. Kovács Diána (KSI) a nap folyamán előbb U11 női MK-1 2000 méteren, majd a versenyprogram legutolsó futamában MK-4 mix 1000 méteren Ángyás Vincével, Rafael Jánossal és Agócs Petrával kiegészülve diadalmaskodott.

A hétvége során a Kajakpóló Magyar Bajnokságot is megrendezték, amelyen az Oroszlányi Kajak Sportegyesület.

„Négy csapat indult el az idén a felnőtt korosztályban, végül az Oroszlányi Kajak Sportegyesület nyert, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület a második lett – mondta el Környei Gergely, szabadidős szakágvezető. - Ugyanez a sorrend lett az utánpótlás mezőnyben is, azonban itt már jóval szorosabb volt a döntő meccs a szegediek és az oroszlányiak között, mindössze egy gól döntött az utóbbi javára. Az utánpótlás korúak mezőnye mindenképpen kiegyenlítettebbnek tűnik, látszik, hogy foglalkoznak vele mindkét említett egyesületben.”

A szakágvezető megköszönte a szervezőknek, hogy most is kiváló körülményeket biztosítottak számukra, illetve a kajakpóló hazai terveiről is szakmai egyeztetést tartottak.

„Várjuk, hogy a szlalom felkészülési programba is bekerüljön a kajakpóló és akkor az utánpótlás szinten is erősebb bajnokságot tudunk majd rendezni. Remélhetőleg ez elősegíti majd azt, hogy egy minőségi felnőtt csapatot is ki tudjunk nevelni, akik komolyabb nemzetközi versenyeken is meg tudnak jelenni. Volt egy szakmai egyeztetés a bajnokság utána a pólósokkal, vezetőedzőkkel, ahol a rövid- és középtávú célokról, a szezon hátralévő részéről, valamint a szakágat érintő fejlesztésekről beszéltünk. Köszönjük szépen a Szegednek a színvonalas rendezést, megint nagyon szép körülményeket biztosítottak nekünk” – zárta gondolatait Környei Gergely.

A Magyar Bajnokság összes eredménye megtekinthető a results.kajakkenusport.hu oldalon.

A hosszú hétvégén az éremtábla élén az MVM Szegedi Vízisport Egyesület végzett, akik 11 arany-, 15 ezüst- és 9 bronzérmet vittek haza. A második helyen a Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület (11 arany, 8 ezüst, 1 bronz), harmadikon a SUP Bázis Sport Club Hungary (10 arany, 3 ezüst, 2 bronz) végzett.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók