22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán

Péntektől vasárnapig Poznanban rendezik az idei II. Gyorsasági Világkupát, amelyen a magyar válogatott 22 fős csapattal vesz részt. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány ezúttal a női kajakos számokban egyáltalán nem indít versenyzőt, illetve férfi K-4 500 méteren sem lesz magyar egység. A csapat szerdán utazik Lengyelországba.

A háromnapos versenyen jelentősen kisebb létszámú válogatott vesz részt, mint a nem rég lezajlott szegedi világkupán. Hüttner Csaba 22 versenyzőnek szavaz bizalmat az év második nemzetközi eseményén. 

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Hüttner Csaba

A szövetségi kapitány a női kajakos számokban ezúttal nem indít egyetlen versenyzőt sem. A szakág számára a múlt hétvégi szolnoki, illetve a június közepén esedékes szegedi válogatón elért eredmények fontosak a nyári világversenyeken való indulás szempontjából, így most mindenki ez utóbbira fog fókuszálni a következő hetekben. 

Szintén kihagyja a világkupát a Szegeden bronzérmet szerző Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta férfi kajak négyes is. A szakág egyik legkeményebb száma egyébként is elég foghíjas lesz Poznanban, hiszen a mieink mellett a német és a spanyol egység sem indul. Nádas és Tótka K-2 500 méteren sem fognak rajthoz állni, a Szegeden aranyérmes páros helyett Kurucz Levente és Balogh Gergely egysége indul, valamint ott lesz a Maty-éren ötödik helyet elérő Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás duó is.

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás

Férfi K-1 1000 méteren az olimpiai bajnok Kopasz Bálint és az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám is rajthoz áll. Utóbbi a szegedi világkupán győzött a királyszámban, míg Kopasz a portugál Fernando Pimenta mögött a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Varga Ádám

Kétszáz egyesben Birkás Balázsnak és Kovács Márknak, ötszáz egyesben pedig Radics Krisztiánnak és az ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunornak szoríthatunk.

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Hidvégi Hunor

Női kenu páros ötszáz méteren a Szegeden negyedik Bragato Giada, Nagy Bianka, valamint a Gönczöl Laura, Opavszky Réka kettős fog versenyezni. Balla Virág és Takács Kincső ezen a hétvégén csak az egyesre fog fókuszálni, mindketten C-1 200 méteren indulnak. A Gönczöl, Opavszky páros C-2 200 méteren is rajthoz áll majd, míg a Maty-éren két ezüstérmet szerző Kisbán Zsófia ötszáz és ötezer egyesben bizonyíthat ismét.

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Bragato Giada, Nagy Bianka

Férfi kenu ezer egyesben a Szegeden ötödikként záró Adolf Balázs lesz az egyetlen magyar résztvevő. A háromszoros világbajnok emellett ötezer méteren idei második világkupa győzelmére hajthat. Ötszáz párosban ezúttal is a hazai világkupát megnyerő Korisánszky Dávid, Fekete Ádám duó, illetve a Fejes Dániel, Kollár Kristóf kettős képviselheti a magyar színeket.

22 versenyzővel veszünk részt a poznani világkupán
Korisánszky Dávid, Fekete Ádám

A poznani világkupán a szervezők tájékoztatása szerint 39 ország sportolói vesznek részt. A magyar csapat szerdán utazik ki a helyszínre, ahol pénteken az előfutamokkal veszi kezdetét a verseny. A döntőket szombaton és vasárnap rendezik. A szegedi világkupával ellentétben az e hétvégi eseményen para szakágban nem rendeznek futamokat.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók