Vissza az elitbe

Simi Team

Új év, új csoport. Elkezdte a felkészülést az idényre az Angliából hazatérő Simon Miklós csapata, vagyis Vad Ninetta és Kárász Anna. A lányok korábban csak a páros edzéseiket hangolták össze, mostantól a téli felkészülésben is húzzák, motiválják egymást.

Egy kiadós kondival és egy mosolygós csoportfotóval indította a 2017-es idényt a tíz éves angliai kinn tartózkodás után hazatérő tréner, Simon Miklós és két versenyzője, Vad Ninetta és Kárász Anna. A két hölgy felkészülésében a jövőben nagy szerepet vállal a korábban a KSI-nél dolgozó tréner, aki nagy reményeket fűz a közös munkához.

„Megkezdtük a munkát, gyakorlatilag az első közös napon jutottunk túl. Anna az idény végén megműttette sérült vállát, így ő egy hosszabb rehabilitáció után kezdi el az edzéseket, nála a fokozatosság elvét követjük, Ninettával azonban nincs gond, egészséges és mindkét lány szeretne visszakerülni a világbajnoki csapatba” – magyarázta Simon Miklós.

A két hölgy párosban és négyesben is nyert már világbajnoki aranyat, ám a közös edzéseik eddig csak a páros gyakorlására korlátozódtak, idén azonban együtt töltik a felkészülési időszak nagy részét, ami mindenképpen ösztönző lehet mindkettőjük számára.

„A közös múltjukról csak foltokban vannak információim, ami nem is baj, mert most a közös jelenre koncentrálunk, csapatot alkotunk. Anna Szegedről Pest mellé költözött, vagyis a Gubacsi hídnál alakítottuk ki a bázist, emellett Almási Péternek köszönhetően a Victory Fitnessbe járunk még edzeni. A rajt előtt leültem mindkét lánnyal beszélgetni, vázoltam az elképzeléseimet, amelyek természetesen arról szóltak, hogy egyesben mindketten előbbre lépjenek, minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani – folytatta a szakember, aki az idén nem csak azért lát reményt a csapatba kerülésre, mert az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta bejelentette, hogy anyai örömök elé néz.

„Dana döntésével több esélyessé vált a jövő, de nem csak ezért mondom, hogy van esélyük a lányoknak. A célunk amúgy is az volt, hogy megpróbáljunk felnőni Dana szintjére, itthon minden versenyző számára ez a motiváció” – mondta az edző, aki egyelőre még szokja a hazai terepet.

„Az elmúlt tíz évben sok minden változott. Korábban csak be kellett ülnöm a motorosba és le kellett vezényelnem az edzéseket, most a program összeállítása, a versenyzők motiválása mellett több szervezőmunkára is van igény. Fontos, hogy úgy hangoljam össze az edzéseket, a helyszíneket, a környezetet, hogy mindenki számára megfelelő legyen, mindkét lány érdekeinek megfeleljen” – tette hozzá Simon Miklós.

És hogy milyen hatással lesz egymásra a két kajakos?

„Bízom benne, hogy kellő lendületet és motivációt adnak egymásnak, kialakul egy olyan rivalizálás, ami mindkettőjük számára eredményes lesz, ugyanakkor fontosnak tartom, hogy mindig a saját érdekeiket tartsák szem előtt.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók