Új kardió-edzőteremmel bővült a szegedi vízitelep

Az NKM Szeged Vízisport Egyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) segítségével ismét modernizálta az otthonát, a szegedi vízitelepet. Az MKKSZ által biztosított 50 millió forintos állami támogatásból, valamint 10 millió forint saját forrásból a klub egy 200 négyzetméteres kardió-edzőtermet, öltözőket és irodákat alakított ki.

A hivatalos átadó ünnepségen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte, hogy Szegeden mintaértékű munka zajlik.

“Ebbe a városba mindig pozitív érzésekkel jövök és nem csak a Maty-éri versenypálya, hanem a klub miatt is – jegyezte meg az MKKSZ első embere. – Az NKM Szeged VE klubigazgatója, Petrovics Kálmán kalauzolt végig a vízitelep főépületében, így magam is láthattam, hogy milyen nagyszerű változások történtek. Öröm látni, ha egy fejlesztés úgy valósul meg, hogy ott tényleg valós érték születik. Az egy dolog, hogy mi ehhez forrást adtunk az állami támogatásoknak köszönhetően, de az is látszik, hogy ehhez Szegeden még hozzátettek. A támogatások odaítélésénél ez is egy nagyon fontos szempont és ebben a szegedi klub az élen jár. Nem titok, hogy Petrovics Kálmánnal és Sík Márton szakmai vezetővel már beszélgettünk a következő időszak lehetőségeiről is.”

Petrovics Kálmán klubigazgató arról beszélt, hogy a fejlesztésnek köszönhetően komfortosabb közegben magasabb szakmai színvonalon folyhat majd a munka.

“Rövidesen ez a terem is megtelik élettel, akkor lesz majd az igazi – folytatta Petrovics Kálmán. – Ezen a 200 négyzetméteren evezős ergométerek, spinning kerékpárok, valamint kajakos és kenus ergométerek találhatók. Ezek nagyszerűen kiegészítik majd a tanmedencés munkát, emellett pedig nagyobb csoportok és osztályok is tudnak itt dolgozni. Vízitelepünk évről évre fejlődik, próbálunk a versenyzőinknek, a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt egyre komfortosabb lehetőségeket biztosítani.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók