Színes forgatag Sukorón – a vízen mindenki megtalálja a helyét

Hatalmas mezőny gyűlt össze Sukorón a hétvégi diákolimpián, a vasárnap rajtoló szabadidős sportolók mellett pénteken és szombaton 75 egyesület közel 2800 versenyzője állt rajthoz.

Egy sportág sikerességét az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki győzelmei mellett főként az mutatja meg, milyen a háttere, hány gyerek tölti el örömmel, célokat maga elé tűzve a mindennapjait abban a közegben – a kezdeti lépésektől akár az olimpiai dobogó legfelső fokáig jutva.

Ha a hétvégi sukorói diákolimpia mezőnyeit, a parti színes forgatagot nézzük, a kajak-kenu sportágnak van oka a büszkeségre, hiszen ismét több ezer gyereket sikerült megmozgatni, versenyeztetni, motiválni a diákolimpián.

„Pénteken, szombaton és még vasárnap délelőtt is az igazolt versenyzőink jutottak szóhoz, döbbenetes adat, hetvenöt egyesület közel kétezer-nyolcszáz versenyzője állt rajthoz. Csak szombaton ötven eredményhirdetést vezényeltem le, annyi gyerek volt, hogy kétezer méteren is előfutamokat kellett rendezni, ami sokat elmond arról, milyen értékeink vannak, honnan meríthet a sportág” – mondta az olimpiai bajnok Dónusz Éva, aki szerint egyre népesebb a tábora a szabadidős sportolóknak is.

„Az U11-es korosztálytól egészen az egyetemistákig versenyeztek a fiatalok, és az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy aki a szabadidős kategóriában nyer, azt egy év múlva már az igazolt versenyzők között látjuk viszont, vagyis mindenki számára van továbblépési lehetőség. A gyerekek arcán azt láttam, hogy imádnak versenyezni, örömmel kajakoznak, kenuznak, és nekünk az a legfontosabb, hogy a mi közösségünkben mindenki megtalálja a helyét – tette hozzá Dónusz Éva.

A viadalon egyébként a sportág vezetése is jelen volt. Díjakat adott Baráth Etele elnök, Faludy András és Kadler Gusztáv alelnökök, Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára, valamint Kovács Tamás, az utánpótlás korosztály szakmai koordinátora is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók