Storcz Botond: “mintha videójátékban szerepeltem volna”

Vízitúra

A hét végén Csákánydoroszlón rendezték meg a Vízitúra Kupa 3. fordulóját, amely az Olimpiai Ötpróba sorozat része volt. A Rábán megrendezett 24 kilométeres versenyen rajthoz állt a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond is.

„Sosem eveztem a Rábán, nagyon vártam már ezt a versenyt” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, aki a kajak-kenu sportág arca az Olimpiai Ötpróba sorozatban, így a csákánydoroszlói versenyt megelőző leányfalui fordulón is rajthoz állt. Mondhatjuk azt is, hogy kísértetiesen hasonlított egymásra a két szereplés, hiszen a Dunakanyarban is kormány gondjai adódtak Storcz Botondnak.

„Az első négy kilométeren úgy mentem, mintha videójátékban szerepeltem volna, gyors folyású a Rába, sok-sok kanyarral, igazán élvezetes volt itt evezni a versenykajakommal. Sajnos 15 perc után tönkrement a kormányom, így mondhatom azt is, „lekenuztam” a maradék húsz kilométert, két óra negyven perc alatt érkeztem célba” – tette hozzá a versenyző, aki elmondta: nagyon örül neki, hogy ilyen háttérbázisa van a sportágnak.

„Körülbelül kétszázan sorakoztak fel a csötörneki rajtnál, fiatalok, idősek, akik rendszeres részvevői a vízitúráknak, igazi közösséget alkotnak. Jó látni, hogy ilyen sokan tartoznak ehhez a sportághoz, ennyire népszerű a vízitúrázás Magyarországon” – tette hozzá Storcz Botond.

A verseny eredményei az alábbi linken érhetők el:

https://arparace.asapp.hu/?page=eredmenyek&verseny=12

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók