Storcz Botond: “mintha videójátékban szerepeltem volna”

A hét végén Csákánydoroszlón rendezték meg a Vízitúra Kupa 3. fordulóját, amely az Olimpiai Ötpróba sorozat része volt. A Rábán megrendezett 24 kilométeres versenyen rajthoz állt a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond is.

Vízitúra
Hír

„Sosem eveztem a Rábán, nagyon vártam már ezt a versenyt” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, aki a kajak-kenu sportág arca az Olimpiai Ötpróba sorozatban, így a csákánydoroszlói versenyt megelőző leányfalui fordulón is rajthoz állt. Mondhatjuk azt is, hogy kísértetiesen hasonlított egymásra a két szereplés, hiszen a Dunakanyarban is kormány gondjai adódtak Storcz Botondnak.

„Az első négy kilométeren úgy mentem, mintha videójátékban szerepeltem volna, gyors folyású a Rába, sok-sok kanyarral, igazán élvezetes volt itt evezni a versenykajakommal. Sajnos 15 perc után tönkrement a kormányom, így mondhatom azt is, „lekenuztam” a maradék húsz kilométert, két óra negyven perc alatt érkeztem célba” – tette hozzá a versenyző, aki elmondta: nagyon örül neki, hogy ilyen háttérbázisa van a sportágnak.

„Körülbelül kétszázan sorakoztak fel a csötörneki rajtnál, fiatalok, idősek, akik rendszeres részvevői a vízitúráknak, igazi közösséget alkotnak. Jó látni, hogy ilyen sokan tartoznak ehhez a sportághoz, ennyire népszerű a vízitúrázás Magyarországon” – tette hozzá Storcz Botond.

A verseny eredményei az alábbi linken érhetők el:

https://arparace.asapp.hu/?page=eredmenyek&verseny=12

Megkezdődött a kölyöktábor Dunavarsányban

5 edző, 27 egyesület, 76 gyerek – ez számokban a hétfőn kezdődött kölyök válogatott tábor. Egy héten át Dunavarsányban edzenek a 12-13 éves korosztály legjobbjai, akiket meglátogatott Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány.

Hír

Megkezdődött a felkészülés a 2018-as szezonra a kölyök válogatott számára. Huszonhét egyesületből 76 gyerek utazott el Dunavarsányba, ahol öt edző, Major Ildikó, Kovács Gábor, Hargittai István, Kása Ferenc és Révész Zoltán irányításával edzenek a fiatalok, akik a jó időnek köszönhetően napi két vizes edzésen tudnak részt venni.

„Szombat délelőttig lesznek itt a fiatalok, akik napi három-négy edzésen vesznek részt. A hat nap során természetesen időre menéseket is végzünk, 2000 méteren és 10 kilométeren mérjük fel, hogy milyen állapotban vannak a gyerekek – mondta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány. – A gyerekek már nagyon várták ezt a tábort, az ő életükben mérföldkő, hogy itt lehetnek és remek edzők irányításával végezhetik a munkát.”

4200 futó áll rajthoz a Kolonics György emlékfutáson

Október 23-án elrajtol a Kolonics György emlékfutás, amelyre 4200 nevezés érkezett. A futók 2 és 11 kilométeren, valamint félmaratonin versenyezhetnek. Szombaton és vasárnap 12-18 óráig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában át lehet venni a rajtszámokat.

Koló futás
Hír

Hogy miért éppen október 23-án rendezi meg a Kolonics György Alapítvány a Kolonics György emlékfutást?

Mert Koló rendszeres részvevője volt a Bécs-Budapest szupermaratoni utolsó szakaszának, az október 23-án Budakesziről induló és a Hősök terére érkező félmaratoninak. Sőt, volt, amikor ő rajtoltatta el a mezőnyt ezen az ötnapos versenyen. Szupermaratoni már két éve nincs, de a Kolonics György Alapítvány minden október 23-án megrendezi az emlékfutást, amelynek központja a Népszigeten lévő KSI vízitelep.

Az eseményre ma lezárult a nevezés, 4200 futó regisztrált, köztük olimpiai és világbajnoki érmes kajakosok és kenusok. A szervezők információi szerint a rajtszámok átvétele már szombaton és vasárnap megkezdődik, 12 és 18 óra között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Latorca utcai székházában lehet átvenni a rajtszámokat. A szervezők kifejezett kérése, hogy a verseny napján senki se próbáljon meg autóval bemenni a Népszigetre, mert nem lehet, az Északi összekötő híd le lesz zárva. A Duna Plaza parkolója lesz megnyitva a versenyzők és kísérőik számára. Új információ, hogy a nagyszámú nevezés miatt megváltozott a verseny programja, amely az esemény Facebook oldalán érhető el.

Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke elmondta: a női és férfi dobogósok érem díjazásban részesülnek, a félmaratoni során a legjobb női és férfi kajakos vagy kenus versenyző vándorserleget kap. Emellett nagy értékű tárgynyereményeket is kiosztanak, a több mint 10 nevezést leadó kajak-kenu klubok között egy 200 ezer forint értékű fűnyírót sorsolnak ki a szervezők. A félmaratonin az összes célba érkező egyedi érmet vehet át.