Sárkányok, bajnokok, jókedv Csepelen

A sportág kiemelkedő alakjai tűntek fel hétfőn Csepelen, több korábbi olimpiai és világbajnok is lapátot ragadott a Vass István Masters Kajak-Kenu és Römi évadnyitó sárkányhajó maratoni versenyen.

Háromszoros olimpiai bajnokunk, Kovács Katalin sárkányhajóba ült. A visszavonulását tavaly bejelentő bajnok hétfőn örömmel vállalt szerepet az egyik Römi egységben az évadnyitó sárkányhajó maratonon. De nem csak ő töltötte mozgással, versenyzéssel a napot, a kenus mastersek 40-49-es korosztályában ismét egy hajóba térdelt a világbajnok, ma már felnőtt szövetségi kapitány Hüttner Csaba és Szuszkó László, korábbi maratoni világbajnokunk, Györe Attila Prohászka Péterrel hasított, és a 2002-es szegedi Európa-bajnokságon 200 méteren aranyérmes Buzál Miklós, Végh Attila kettős is próbára tette magát. A 60 pluszos kategóriában pedig a tavaly előtt az Év maratoni edzőjének választott Martinkó Gábor és Hubik András mutatta meg, hogy az edzők is tudnak ám, ha akarnak!

SUP-futamokat is láthatott a csepeli közönség. Olimpiai bronzérmes kenusunk, Zala György most ebben a feltörekvő szakágban tesztelte le magát, s Fazekas-Zur Krisztina edző-férje, Rami Zur is kipróbálta, hogy az óceán után milyen a csepeli Dunán vízre szállni.

A gyönyörű nap nagy versenyeket hozott. A sárkányhajósoknál a dobogó első két fokát a Römi egységek foglalták el, a harmadik helyen ezúttal az Old Lake Dragons zárt.

„A harmadik hely is meglett volna, ha egy bójatévesztés miatt nem zárják ki a csapatunkat, de jobb is, hogy nem csak mi álltunk a dobogón, mert akkor a többiek jövőre is eljönnek. De a viccet félretéve, nagyon színvonalas versenyt hozott ez a nap, 15 egység nevezett, évről évre többen vagyunk és tényleg látványos versenyeket vívunk. Ez a nap jó ráhangolódás volt a két hét múlva esedékes szolnoki Európa-bajnoki válogatóra, amelyen szeretnénk minél több indulói helyet megszerezni” – mondta Reményi Péter, a Römi csapatok kapitánya.

A Vass István masters futamokon is szép számmal indultak a versenyzők. Három korosztályban (40-49, 50-59 és 60+) hirdettek győzteseket, míg a parton Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke mellett olyan világklasszisok foglaltak nézőként helyet, mint az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina, a világbajnok Wichmann Tamás, Benedek Dalma, Csabai Edvin vagy éppen Paksy Tímea.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók