Nagymarosi ünnep: bronzos fiúk Belfastból

Póló

Nagy sikert értek el a nagymarosi kajakpólósok az Észak-Írországban megrendezett nemzetközi tornán. Ádám Krisztián U16-os fiai, Bedő Sebestyén, Heier Ákos, Sánta József, Havasi Máté, Schwarcz Gergő a cseheket 5-2-re verve bronzérmet szereztek.

Korábbi kajakosként, jelenlegi testnevelő tanárként szuper kis közösséget formált Ádám Krisztián a Dunakanyarban. Szobról, Nagymarosról, Zebegényből érkeznek a gyerekek a nagymarosi kajakpólós klubba, ahol lassan már ki lehet tenni a „megtelt” táblát, hiszen öt csapatnyi fiatal tanulja a nem mindennapi sportág csínját-bínját a hangulatos kisvárosban. Az U16-os korosztály tagjai a múlt héten Észak-Írországban egy nemzetközi tornán szerepeltek, a Nagymaros A csapata pedig óriási sikert ért el: a fiúk felállhattak a dobogó harmadik fokára.

„Korábban írtam a nemzetközi szövetségnek egy levelet, hogy amennyiben adódik indulási lehetőség bármilyen junior tornán, azt jelezzék felém. Így kerültünk ki a srácokkal Belfastba, ahol a szervezők célként tűzték ki, hogy a korosztály számára világbajnoki erősségű tornát hozzanak össze – mesélte Ádám Krisztián a csapat edzője. – A tornára több európai klubcsapat és válogatott nevezett, de jöttek például Namíbiából is kajakpólósok. A srácok számára elég kemény volt ez a hét, hiszen öt nap alatt tizenöt mérkőzést játszottak, ráadásul az A csapatunkban nem volt cserelehetőség, így a fiúk minden mérkőzésüket pihenés nélkül teljesítették. A tornán közel azonos erősségű csapatok jöttek össze, nagyon színvonalas mérkőzéseket játszhatott a csapat, amely eddigi legjobb eredményét érte el ezzel a bronzéremmel.”

Nagymaroson igazi kajakpólós bázis működik, a gyerekek télen tornatermi edzéseken vesznek részt, nyáron pedig benépesítik a yacht kikötőt, amelynek tulajdonosa biztosítja a helyet ehhez a sportághoz.

„A Nagymarosi Kajak-Kenu Egyesület mellett van a hajótárolónk, az öbölben pedig a pályánk, ahol gyakorolhatunk, s ahol megrendezzük mi is a versenyeinket. De mivel itthon nincs túl sok megmérettetési lehetősége, így kénytelenek vagyunk külföldre utazni, Csehországban, Lengyelországban, Olaszországban veszünk részt tornákon. Ez volt az első olyan versenyünk, amelyhez repülőre kellett ülnünk, s ez volt az első olyan torna, amely világbajnoki színvonalú volt” – folytatta a szakember, aki bízik benne, hogy Magyarországon egyre több klub ismeri fel, hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a sportágban, milyen sikerélményeket tudnak adni fiataljaik számára.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók