Megkezdődött az eszközparkok támogatása

Segítség

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágfejlesztési koncepciójának része az az eszköztámogatás, amelynek keretében idén közel 60 hajó kerül a tagszervezetekhez. A fő prioritás a kis- és mikroklubok eszközparkjának megerősítése.

Az Észak-Kelet magyarországi régióban járt Doma Gergő szakmai igazgató, aki az év elején megkezdett országjárást ezúttal összekapcsolta az eszközök kiosztásával, így csökkentve tovább a klubok terheit. A szakmai igazgató három helyszínen, Sárospatakon, Nyékládházán és Polgáriban látogatott meg kisebb egyesületeket, ahol nagy örömmel fogadták az új hajókat.

„Sárospatakon, több évtizedes szünet után, pár éve indult újra a kenus képzés, amelyet kiemelten támogat a sárospataki református kollégium és a helyi önkormányzat is. A helyszínen szót ejtettünk arról, hogy a felek közös erővel, hosszú távon szeretnék támogatni a kenusport fejlődését a városban” – mondta Doma Gergő. A hajók átadásánál jelen volt Nagy Baló Csaba, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának igazgatója, Aros János, Sárospatak polgármestere, Pásztor István, a Református Diáksport Kör elnöke, valamint Liksay Péter kenusedző is.

„A sárospataki esemény után Nyékládházára folytattuk utunkat, ahol egy fantasztikus bányató területén indult el a kajak-kenus élet. Rajnai Tibor már több mint húsz gyerekkel foglalkozik, és ők is nagy örömmel fogadták a hajópark bővítését. Utolsó állomásunk, a Polgári Vízisport Egyesület volt, ahol egy kis termáltavon Sóvágó Mihály lelkes testnevelő tanár neveli, képzi, tanítja a kajakosokat. Ez a kis klub biztosít utánpótlást a környék nagyobb klubjainak, itt fogott példának okáért először lapátot ifjúsági világbajnokunk, Béke Kornél is” – tette hozzá Doma Gergő.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók