Megkezdődött az eszközparkok támogatása

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágfejlesztési koncepciójának része az az eszköztámogatás, amelynek keretében idén közel 60 hajó kerül a tagszervezetekhez. A fő prioritás a kis- és mikroklubok eszközparkjának megerősítése.

Segítség
Hír

Az Észak-Kelet magyarországi régióban járt Doma Gergő szakmai igazgató, aki az év elején megkezdett országjárást ezúttal összekapcsolta az eszközök kiosztásával, így csökkentve tovább a klubok terheit. A szakmai igazgató három helyszínen, Sárospatakon, Nyékládházán és Polgáriban látogatott meg kisebb egyesületeket, ahol nagy örömmel fogadták az új hajókat.

„Sárospatakon, több évtizedes szünet után, pár éve indult újra a kenus képzés, amelyet kiemelten támogat a sárospataki református kollégium és a helyi önkormányzat is. A helyszínen szót ejtettünk arról, hogy a felek közös erővel, hosszú távon szeretnék támogatni a kenusport fejlődését a városban” – mondta Doma Gergő. A hajók átadásánál jelen volt Nagy Baló Csaba, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának igazgatója, Aros János, Sárospatak polgármestere, Pásztor István, a Református Diáksport Kör elnöke, valamint Liksay Péter kenusedző is.

„A sárospataki esemény után Nyékládházára folytattuk utunkat, ahol egy fantasztikus bányató területén indult el a kajak-kenus élet. Rajnai Tibor már több mint húsz gyerekkel foglalkozik, és ők is nagy örömmel fogadták a hajópark bővítését. Utolsó állomásunk, a Polgári Vízisport Egyesület volt, ahol egy kis termáltavon Sóvágó Mihály lelkes testnevelő tanár neveli, képzi, tanítja a kajakosokat. Ez a kis klub biztosít utánpótlást a környék nagyobb klubjainak, itt fogott példának okáért először lapátot ifjúsági világbajnokunk, Béke Kornél is” – tette hozzá Doma Gergő.

Hongkong hiányozni fog

Boros Adrián igazi kalandor. Bizonyította ezt már többször is, hiszen idén a dél-afrikai vadvizektől kezdve európai kihívásokon át jó pár maratoni versenyen állt helyt. Vasárnap új "terepen", a hongkongi surfski-világbajnokságon próbálta ki tudását.

Hír
A dunai hullámokon edződött kajakosok számára az óceán igazi kihívás. Pontosan ezt akarta megtapasztalni maratoni világbajnokunk, Boros Adrián, aki vasárnap a magyar színeket képviselhette a hongkongi surfski-világbajnokságon. Barina József tanítványa a 28. helyen zárt a versenyben, s ahogyan fogalmazott: ebben a műfajban van még mit tanulnia…
“Nem állítom, hogy jó volt, nagyon durván lötyögött a víz, alig lehetett evezni és a rajtot is rendesen elkapkodták a szervezők – mondta Boros Adrián, aki Szaszák Dénesnek köszönheti, hogy rajthoz tudott állni ezen a versenyen. – Az első hét kilométert szembeszélben tettem meg, és erősnek éreztem magam, így el tudtam menni egy olyan társasággal, amelyben ausztrál, új-zélandi, spanyol és portugál versenyzők lapátoltak. Ám amint a hátszélre fordultunk, mintha puskából lőtték volna ki őket, úgy meglódultak. Próbáltam tartani a tempót, de össze-vissza jöttek a hullámok, és nem igazán találtam a kombinációkat. Majd a vége felé, ahogyan ismét csillapodott a víz, újra rátaláltam magamra. A huszonnyolcadik helyen zártam, jó verseny volt, de van még mit tanulnom ebben a műfajban. Most szívem szerint egy kicsit örülök, hogy vége van ennek a versenynek, másrészt Hongkong hiányozni fog, mert remek hely.”
A surfski világbajnokságot két évente rendezik meg, 2019-ben Franciaország ad otthont a versenynek, amelyen mindenképpen szeretne indulni, és jobb eredményt elérni Boros Adrián.

Átadták a Szekszárdi Kajak-Kenu SE megújult edzőközpontját

Ünnepélyes keretek között adták át a Szekszárdi Kajak-Kenu SE megújult edzőközpontját Fadd-Domboriban.

Hír

Ünnepélyes keretek között adták át a Szekszárdi Kajak-Kenu SE megújult edzőközpontját Fadd-Domboriban. Mint azt Jámbor Attila, az egyesület elnöke elmondta, a korábbi OTP-nyaraló szerkezetileg jó állapotban volt, azonban felújítást igényelt. A 15 millió forintos vételár – melynek közel 80 százalékát az SZKKSE, a fennmaradó hányadának nagy részét a szövetség és Szekszárd város önkormányzata biztosította – mellett még 30 millió forintból szedték ráncba az épületet. Új szigetelést kaptak a helyiségek, kicserélték a villany- és vízvezetéket, valamint a nyílászárókat, de az udvart is új térköves borítás fedi.

Schmidt Gábor, a szövetség elnöke kiemelte, az elmúlt évek elvégzett munkája, valamint e projekt után a regionális központ motorjává vált az egyesület. Ács Rezső polgármester pedig azt hangsúlyozta, most már minden adott ahhoz, hogy hosszú évekig válogatott, illetve világbajnok sportolókat köszönthessenek az edzőközpontban.

Cikk forrása: teol.hu

Fotó forrása: Szekszárdi Vasárnap/Kiss Albert