Középmezőnyben a magyarok Pauban

Szlalom

Megkezdték az egyéni küzdelmeket a magyar versenyzők a paui szlalom világbajnokságon. A férfi kajakosok szlalomversenyében sem Rácz Koppány, sem Potocny Marcell nem jutott a legjobb 30 közé, Késő délután férfi versenyzőink és Seprényi Sára a vadvízi számban rajtolt.

Jól kezdett Potocny Marcell a paui szlalom világbajnokságon. Versenyzőnk az első futamban hibátlan pályát teljesítve a 37. helyen zárt, s formája, pályája alapján nagy reményekkel készülődhetett a folytatásra. Amelyben az első felvonás legjobb harminc versenyzője már nem vett részt, ők egyenesen a középfutamba léptek, s a második futamból még tíz kajakos csatlakozhatott az elit mezőnyhöz. Potocny Marcell azonban nagyon elrontotta ezt a pályát, kaput is tévesztett, s végül csak az 56. helyet szerezte meg. A másik magyar részvevő, a még ifjúsági korú Rácz Koppány két kiegyensúlyozott pályát ment, az első futam 73. helye után, a folytatásban a középmezőnyben tudott zárni, a 40. helyet szerezte meg, ám ez azt jelentette, hogy egyik versenyzőnk sem kvalifikálta magát a folytatásra.

A délután folyamán a vadvizes számban is rajthoz álltak a magyarok: Potocny Marcell az első futamban a 25., a másodikban a 14. helyen zárt, nem sok kellett ahhoz, hogy kvalifikálja magát a folytatásra. Rácz Koppány a 41. helye után egy 35. helyezést ért el a pályán. Seprényi Sára pedig az első futam 31. helye után, a második felvonásban a 22. helyet szerezte meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók