Mégse

Középmezőnyben a magyarok Pauban

Megkezdték az egyéni küzdelmeket a magyar versenyzők a paui szlalom világbajnokságon. A férfi kajakosok szlalomversenyében sem Rácz Koppány, sem Potocny Marcell nem jutott a legjobb 30 közé, Késő délután férfi versenyzőink és Seprényi Sára a vadvízi számban rajtolt.

Szlalom
Hír

Jól kezdett Potocny Marcell a paui szlalom világbajnokságon. Versenyzőnk az első futamban hibátlan pályát teljesítve a 37. helyen zárt, s formája, pályája alapján nagy reményekkel készülődhetett a folytatásra. Amelyben az első felvonás legjobb harminc versenyzője már nem vett részt, ők egyenesen a középfutamba léptek, s a második futamból még tíz kajakos csatlakozhatott az elit mezőnyhöz. Potocny Marcell azonban nagyon elrontotta ezt a pályát, kaput is tévesztett, s végül csak az 56. helyet szerezte meg. A másik magyar részvevő, a még ifjúsági korú Rácz Koppány két kiegyensúlyozott pályát ment, az első futam 73. helye után, a folytatásban a középmezőnyben tudott zárni, a 40. helyet szerezte meg, ám ez azt jelentette, hogy egyik versenyzőnk sem kvalifikálta magát a folytatásra.

A délután folyamán a vadvizes számban is rajthoz álltak a magyarok: Potocny Marcell az első futamban a 25., a másodikban a 14. helyen zárt, nem sok kellett ahhoz, hogy kvalifikálja magát a folytatásra. Rácz Koppány a 41. helye után egy 35. helyezést ért el a pályán. Seprényi Sára pedig az első futam 31. helye után, a második felvonásban a 22. helyet szerezte meg.

„Hazánk bevon bennünket saját bűvkörébe”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt heti megnyitóünnepségen úgy fogalmazott, hogy a Tokaji Vízitúra Központ és egyben a felső-tiszai vízitúra útvonal átadása valójában a hazaszeretetről szól…

vízitúra Központ - átadóünnepség
Hír

„Olyan programnak az első fázisát zárjuk le és nyitunk kaput a program következő részei irányába, amelyek természetes módon teszik megélhetővé, elérhetővé a hazaszeretetet és azokat az embereket is behozzák a nemzeti közösségbe, akik sosem gondoltak arra, hogy ők egy nemzeti közösséghez tartoznak. És ez nagy dolog. Ezt hívjuk mindennapi hazaszeretetnek és szerintem az, ami történik velünk, az az, hogy hazánk bevon most bennünket a saját bűvkörébe.”

Megvan a vb-re és Eb-re utazó keret

A hétvégi szolnoki válogatót követően Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány előterjesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a magyar válogatott keret névsorát a soron következő korosztályos világversenyekre.

Hír

Az első ilyen világversenyt, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot az olaszországi Auronzóban rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Az év fő versenye, a világbajnokság július 26. és 29. között lesz Plovdivban. Az Eb-n még nem, de itt már elindul Takács Tamara is. A még mindig csak 21 éves kajakos, aki már a felnőttek között is világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, 500 és 1000 egyesben áll rajthoz Bulgáriában.

A magyar válogatott kerete a vb-re:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége részéről elfogadásra került a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar keret is.

A maraton Eb-re utazó csapat: