Ismét több százan lapátoltak a Hídépítő-kupán

Ahogy az elmúlt több mint 20 évben, úgy az idén is nagy sikerrel rendezték meg a hagyományos Hídépítő-kupát a fiatal versenyzőknek.

Az Építők Margitszigeti Diák Kajakklub edzői 25 évvel ezelőtt határozták el, hogy rendeznek egy versenyt a szezon elején, amely illeszkedni más klubok felkészülésébe is. Az első három esemény a Margitsziget körül zajlott, de a növekvő hajóforgalom miatt veszélyessé vált, valamint a résztvevők száma is egyre nagyobb lett, ezért a KSI csatlakozott a rendezéshez, és bevitték az Újpesti-öbölbe a versenyt, azóta ott rendezik meg minden évben.

„Külön öröm számunkra, hogy évről évre 800 és 1000 fő között van a versenyzők száma, a résztvevő egyesületeké pedig 35 és 40 között, az idén sem volt ez másként – mondta a verseny ötletgazdája, Szilárdi Katalin, az Építők mesteredzője. – Külön köszönjük a korábbi Hídépítő Zrt.-nek, ma már A-Híd Zrt.-nek, hogy 22 éve kitart a verseny szponzorálása mellett, ez nagyon ritka a mai világban.”

A hétvégi viadal is a legidősebb és egyben leggyorsabb korosztállyal, az U23-asokkal indult, és haladtak a fiatalabb korosztályok felé. A kölyök és serdülő korosztály képviselteti magát mindig a legnagyobb létszámmal, de gondoltak a szervezők az olyan kicsikre is, akik még nem tudnak egy teljes öbölkört (több mint két kilométer) evezni. Ők iskolai túrakenus csapatokat alkotva tesznek meg 500 métert.

A Hídépítő-kupa rangját jelzi, hogy a díjátadók között volt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Schmidt Gábor elnök, Kovács Tamás szakmai koordinátor, Dombi Rudolf főtitkár, olimpiai bajnok kajakos és Nádas Bence világbajnok versenyző.

Dombi Rudolf adja át az érmeket:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók