Hullámlovaglós Szigetkerülés

A Szigetkerülő verseny nem egyszerű mutatvány. Pláne nem viharos szélben, óriási hullámok között. Ezt tapasztalhatta meg szombaton a 2. Szentendrei-sziget kerülő túraverseny mezőnye, amely derekasan helyt állt a mostoha időjárási körülmények között is.

„Hát… mit mondjak… ez nem egy puha verzió volt. Aki teljesítette ezt a viadalt, igazán büszke lehet magára, mert ilyen körülmények között nem akárki tud versenyezni” – összegezte a Szigetkerülés főszervezője, Vaskuti István a szombati verseny lényegét.

Mert bizony az erős déli szél és a tavasszal előmerészkedő yachtok, motorcsónakok óriási hullámokat korbácsoltak, olyannyira, hogy módosítani kellett a verseny útvonalát, vagyis nem a váci Duna-ágon eveztek vissza a részvevők, hanem a visegrádi szigetcsücsöknél egy bóját megkerülve szintén a szentendrei ágon érkeztek vissza a BKV vízitelepére.

„Nem akartam kockáztatni, mert egy kevésbé rutinos versenyzőnek ez tényleg veszélyes üzem lett volna. Ez a módosítás a verseny jellegét nem befolyásolta, és bár akadtak páran, akik feladták a küzdelmet az elemekkel, a többség sikerrel célba érkezett – folytatta Vaskuti István, aki nevetve azt mondta: „Már nekem fájt nézni ezt a küzdelmet…”

A viadalon egyébként több kiváló maratonista (Kövér Márton, Dóczé Ádám, Solti László) mellett váltóban Storcz Botond felnőtt vezetőedző is rajthoz állt, s nem mellesleg jó időeredménnyel szakaszgyőzelmet is szerzett.

És hogy kik teljesítették a legjobban a szombati kihívást?
Férfi kajakban Máthé Krisztián volt a leggyorsabb, a kenusoknál a maratoniban világbajnoki címvédő Kövér Márton győzött, míg a hölgyeknél Mihalik Sára diadalmaskodott. Váltóban pedig a Storcz Botond, Demeter István, Németh Tamás, Kiss József összeállítású csapat nyerte meg a versenyt.

Szigetkerülő maraton 2016 Eredmények közzététele-1

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók