Három helyszínen táboroznak fiataljaink

Hazai vizeken

A héten megkezdődtek a válogatott edzőtáborok a serdülő és ifjúsági korosztály számára. Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány három helyszínen, a Kolonics György Vízisport Központban, Szolnokon és Dunavarsányban látogatta meg a fiatalokat.

Sporttörténeti pillanatnak lehetett tanúja, aki kedden a Gubacsi-hídnál járt, egy motorosban ült az 1992-es barcelonai olimpia két aranyérmese, a K-2 500 méteren bronzérmet szerző páros, Dónusz Éva és Kőbán Rita. Előbbi már utánpótlás szövetségi kapitányi, utóbbi edzői minőségben, együtt tekintették meg a Kolonics György Vízisport Központban a serdülő és ifjúsági lány kajakválogatott munkáját. A lány kajakosok Budapesten Kőbán Rita és Gintl Andrea, a kenusok Szolnokon Guj Attila és Bedecs Ferenc, míg a fiú kajakosok Dunavarsányban Nyerges Attila és Németh Balázs irányítása mellett töltik ezt a hetet.

„Ezen a héten elsősorban azok a fiatalok kaptak edzőtáborozási lehetőséget, akik nem jutottak el melegvizes táborokba. Természetesen akadt egy-két kivétel, hiszen vannak olyan versenyzők, akik klubtámogatással el tudtak utazni Görögországba vagy éppen Sevillába, ők már némiképpen előrébb tartanak a vizes munkában, a kilométergyűjtésben” – mondta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány, aki elégedett volt a fiatalok teljesítményével.

„Amit a három nap során láttam nagyon meggyőző volt, megfelelő irányba halad a felkészülés, a versenyzők remek állapotban vannak, jó technikával eveznek és bizony a győri EYOF-ra készülő 2001-2002-es korosztály is ott van az ifik nyomában. Ezt támasztja alá, hogy a 2000 méteres, valamint a 10 kilométeres felméréseken is jó eredmények születtek, Dunavarsányban ráadásul úgy teljesítettek kiemelkedően a fiú kajakosok, hogy a nagy szél miatt nem volt éppen ideális a körülmény” – folytatta Dónusz Éva.

Érdekesség még, hogy pénteken Dunavarsányba látogat Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke és Csáky László coach, akik bemutatják a fiataloknak az Alapítvány és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által indított Karrierkövető programot.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók