Három arannyal zárta az idényt a Römi csapata

Nemzetközi sikerekkel búcsúztak el a Römi sárkányhajósai a 2017-es idénytől. A müncheni Oktoberfest sárkányhajó regattáról három aranyérmet hozott el a csapat.

A múlt hétvégén rendezték meg a 13. Oktoberfest sárkányhajó regattát a müncheni olimpiai pályán, ahol vízre szállt a Römi KKSK csapata is. A klub ezt a versenyt tekinti hagyományos évzáró viadalának, amelyről három éremmel térhettek haza a versenyzők.

„Három számban indultak vegyes csapataink – kezdte beszámolóját Reményi Péter. – A 200 méteres versenyben három méteres előnnyel nyertünk, 500 méteren két hajóval szereztük meg a győzelmet. Vasárnap rajthoz álltunk egy 1600 méteres versenyen is, amelynek az volt a különlegessége, hogy a csapatoknak futva kellett a kikötött hajókhoz érkezni, s úgy elstartolni. Az előfutamban még egy kicsit ügyetlenkedtünk, de a döntőben már profin megoldottuk ezt a számot is.”

Reményi Péter, a csapat vezetője elmondta: ez a verseny afféle jutalomút a versenyzői számára, akik versenyzéssel és egy jó hangulatú partival búcsúztatták el az idényt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók