Györe és Csabai: az elvárt diadal

A május 16-18. között zajló győri Graboplast maratoni országos bajnokságon a legkisebbektől egészen a masters korosztályig mindenki vízre száll, a háromnapos verseny alatt nyolcvankilenc rajtot lőnek el az indítóbírók. Szombaton már az utánpótláskorúak és az öregfiúk-lányok is vízre szálltak. A nap sztárja ezúttal is a kilencszeres vb-első Györe, Csabai kettős volt.

A nap felnőtt versenyszámai délután kezdődtek, ekkor vágtak neki a férfi kajak párosok az öt futással nehezített 36 kilométernek. A versenyen a fiatalok domináltak, Pélyi Dávid és Pintér Márk győzött, megelőzve Molnár Bencét és Gál Szabolcsot. A dobogó harmadik fokára az idősebb, ám örökifjú Bauer Gyula, Virág Tibor kettős állhatott fel.
A hölgyek küzdelme 28 kilométeren keresztül tartott, és végül Kollár Judit és Bedőcs Krisztina nyakába akasztották a legfényesebb érmet. Második Ábrahám Réka és Kollár Zsófia lett, míg a bronzot Szilvásy Nóra és Horváth Tímea érdemelte ki.
A kenusoknál a már kilenc világbajnoki elsőséget besöprő Györe Attila, Csabai Edvin duó diadalmaskodott. A második helyen Széles Gábor és Nagy Péter, míg a harmadikon Kövér Márton és Szabó Bonifác ért célba.
Vasárnap a felnőtteken kívül minden korosztály képviselői versenyeznek a Graboplast maratoni ob-n, és a nevezők nagy száma miatt izgalmas viadalokra számíthat az Aranypartra kilátogató közönség.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók