Fazekas-Zur Krisztina: “Élveztem a szörfözést”

Kaliforniai álom

A hétvégén újabb versenyen állt rajthoz kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk, Fazekas-Zur Krisztina, aki a Hal Rosoff Classicon két távon is szerepelt. A surfskisek között az előkelő 5. helyet szerezte meg, ő lett a legjobb női versenyző a mezőnyben.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség folyamatosan nyit, hiszen a hagyományos szakágak mellé újabb és újabb számok kerülnek be a vizes repertoárba, ma már rendeznek surfski világbajnokságot is, s emellett egyre népszerűbbé válik a Canoe Up, amely a tengerentúlon kitalált Stand Up Paddle boarding megfelelője.

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Fazekas-Zur Krisztina, aki a kaliforniai Newport Aquatic Centerben készül minden évben használja ezeket a hajókat, “jármódokat” a felkészülése kiegészítéseként, sőt rendszeresen indul versenyeken is. A hétvégén a Hal Rosoff Classicon ragadott lapátot, két távon is rajtolt: a hosszabbikon (18 km) surfskiben, a rövidebbik távon outrigger kenuban versenyzett.

“A hétvégén újabb kihívás elé állítottam magam, surfski egyéniben rajtoltam. A célom az volt, hogy az élmezőnyben tartsam az iramot a fiúkkal, de ez csak negyed távig sikerült, aztán szép lassan lemaradtam – mesélte az ötödik helyen záró, de a legjobb női eredményt elérő Fazekas-Zur Krisztina. – A nyílt vízi részt nagyon élveztem, jókat lehetett szörfözni, ami egész jól ment és az eredményemmel is elégedett lehetek. Jó volt látni férjemet, Ramit is versenyezni, aki ezúttal outrigger kenun indult és a legjobb tíz között végzett. A rövidebbik távon én is outrigger kenuban szerepeltem és sikerült azt is megnyernem. Nagyon szeretem ezt a versenyt, mivel az én klubom szervezi, így élvezhetem a hazai pálya előnyeit. Ezek a viadalok nagyon jó hangulatúak, nem csak a nyerésről, hanem a közösségről, az együttlétről szólnak. Két hét múlva lesz a következő versenyem, amelyen mindenképpen szeretnék stand up-pal indulni. A másikat még kitalálom. A fiam aktivitását alapján, ha egy kicsit nem figyelek oda, lehet Noáhval párban teljesítem majd.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók