Fair Play díjat kapott Baráth Etele

A sport szolgálatában-trófeát vehetett át Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) korábbi elnöke a Magyar Olimpai Bizottság (MOB) Fair Play-gáláján. A MKKSZ közgyűlésének elnöke 1995 és 2016 között vezette a Szövetséget, irányítása alatt versenyzőink 367 aranyérmet és több mint 800 dobogós helyezést szereztek a világversenyeken.

A MOB Fair Play-gáláján a fair play-bizottság elnöke, Kamuti Jenő köszöntő beszédében kiemelte, a magyar sport továbbra is a sportszerűség szellemének irányába halad előre.

A sport szolgálatában-trófeát kapott Pécsi Gábor, aki szövetségi kapitányként és a szövetség főtitkáraként 12 évig irányította az öttusa sportágat, valamint Baráth Etele, akinek vezetése alatt hat olimpián 17 aranyérmet nyertek a magyar kajakosok és kenusok. Baráth Etelét a gálán az olimpiai bajnok Vaskuti István méltatta laudációjában.

„Baráth Etelét olyan emberként jellemezhetem, aki szereti a rendet maga körül. Rendkívül konstruktív, nagyon intelligens vezető. Sporthasonlattal élve: úgy képes irányítani a csapatát, hogy mindenkiből kihozza a maximumot, miközben maga is hatalmas intenzitással dolgozik – mondta az ünnepségen Moszkva olimpiai aranyérmese, aki arról is beszélt, hogy Baráth Etele elnökségének 21 éve alatt a kajak-kenu sport korábban elképzelhetetlen fejlődésen ment keresztül.

Vaskuti István többek között arról is beszélt, hogy Baráth Etele elnökségének 21 éve alatt a kajak-kenu sport korábban elképzelhetetlen fejlődésen ment keresztül.

„Emberségesen és demokratikusan irányította a kajak-kenut – indokolta meg a fair play-bizottság döntését a szervezet elnöke, Kamuti Jenő. – Kiváló vezetői érzékkel támogatta a fiatalabb kollégáit és vezetésével rengeteg klasszis sportembert nevelt ki a sportág.

Ráadásul valódi szenvedéllyel dolgozott; ha kellett, akkor hajót pakolt, ha kellett, akkor orvost szerzett és sokszor személyes kapcsolatait felhasználva biztosította a szövetség működéséhez szükséges anyagi erőforrásokat is. Személyes meggyőződésem, hogy a trófea ezúttal is kiváló helyre került.”

Baráth Etele a díjátadó után arról beszélt, hogy számára a kajak-kenu sport az elmúlt évtizedekben elsősorban felhőtlen boldogságot adott.

„Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyi tisztességet és szépséget kaptam két évtized alatt a kajak-kenu sportágtól. Mondhatnám azt is, hogy könnyű abban a közegben sikeres elnöknek lenni, ahol olyan kollégák vettek körül, mint például Vaskuti István. Valódi megtiszteltetés, hogy a sportvezetőként végzett munkámat a MOB fair play-bizottsága is elismerte – mondta Dr. Baráth Etele.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók