Érmekben bíznak a Römi egységek

Sárkány Eb

Július 6-án a szegedi Maty-éren megkezdődik a ECA Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Európa-bajnokság. A csapatok az utolsó simításokat végzik, hogy hogyan, azt a legtöbb magyar indulót adó Römi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Klub edzésén térképeztük fel.

Ahogy látjuk, nagyon jó hangulatban telnek az edzések. Az Európa-bajnoki válogató után miként töltötték a felkészülési időszakot?

A válogató nagyon fontos verseny volt számunkra, de mivel nagyjából az összes indulási lehetőséget elhoztuk, így mindenki megnyugodott, s az elmúlt hetekben már a kontinensviadalra fókuszált – mondta Reményi Péter csapatvezető. – Heti két edzéssel készülünk az Európa-bajnokságra, kedden a nőknek tartok edzést, csütörtökönként pedig a teljes társaságnak. Legtöbbször két hajóval készülünk, de van, amikor az sem elég, annyira sokan vagyunk.

A heti két edzés elegendő?

Így első hallásra nem tűnik soknak, de a csapatom tagjai kajakban és kenuban egyénileg készülnek. Résztávoznak, pályákat mennek.

Egy hét sincs már a rajtig, ilyenkor mi van fókuszban?

A formába hozás szakaszán túljutottunk, a verseny előtti közvetlen időszak már a rápihenéssel telik.

A rivális nemzeteket és a saját csapatát ismerve milyen eredményre számít?

Nem tudjuk, hogy a külföldiek milyen erősségű csapatokkal érkeznek, de az ukránok, az oroszok és a németek mindig magas színvonalat képviselnek, évek óta velük harcolunk minden távon. Nehéz versenyekre számítok, de szerintem minden számban ott tudunk majd lenni a dobogón, és azért aranyérmeknek is nagyon örülnénk.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók