Eb-főpróba a rangsoroló a parásoknak

A hétvégén a paraszakág számára is elkezdődik a szolnoki rangsorolóval a versenyszezon, itt egy fokkal nagyobb lesz a tét, mint az ép kajak-kenusok versenyében, amely csak tájékoztató jellegű lesz.

Az idén a parások Európa-bajnokságát rendkívül korán, május 21-22-én rendezik meg, ezért a rangsoroló verseny egyfajta válogató is lesz, bár Weisz Róbert szerint nagy változások nem várhatóak.

„Elsősorban a tavalyi eredmények alapján hirdetünk Eb-csapatot, de azért figyelembe vesszük a rangsoroló eredményét is. Túlzottan nagy változás ugyanakkor nem várható, hiszen a versenyzői létszám sem nőtt jelentősen. Két új paraversenyzőnk van, Molnár Nikoletta a legkevésbé sérültek között áll majd rajthoz, a 16 éves Kiss Péter teljesítménye pedig

fiatal kora ellenére már a felnőttekével vetekszik”

– mondta a paraválogatott szövetségi kapitánya.

Weisz Róbert szerint várhatóan ugyanaz a három ember, Varga Katalin, Suba Róbert és Juhász Tamás kvalifikálhatja majd magát az Eb-keretbe. Utóbbi egy sérülés miatt viszonylag sokat kihagyott a felkészülés során, de mióta felépült, még nagyobb lelkesedéssel vágott bele a munkába.

Juhász Tamás sérülése már a múlté

Az Európa-bajnokságot Poznanban rendezik május 21-én és 22-én, tehát kedden és szerdán, ezt követi majd a Világkupa, de versenyzőink azon nem vesznek részt.

„Az Eb előtt minden kenusnak, valamint a két új versenyzőnknek is szüksége lesz egy nemzetközi kategorizációra, amelyről tudjuk, hogy az egyik legfontosabb tényező egy paraversenyző esetében” – mondta Weisz Róbert.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók