Csabai Edvin előadást tartott Törökországban

A hétvégén a törökországi Adanában járt Csabai Edvin szakmai igazgató, aki a Török Kajak-Kenu Szövetség meghívására vett részt egy szakmai konferencián, amelyen előadást is tartott.

Bár Törökországban még gyerekcipőben jár a kajak-kenu sport, a kormányzati támogatásoknak köszönhetően a török szakemberek kiemelkedő anyagi forrásokkal tudnak belefogni a sportágfejlesztésbe. A szövetség – az ICF fejlesztési igazgatója, Szántó Csaba munkája révén – 2012-ben alakult, és a sportágban dolgozók már az elmúlt két esztendő során nagy előrelépéseket tettek a fejlődés tekintetében, ám ami a legfontosabb a hosszú távú eredményesség érdekében próbálnak rendszerben gondolkodni. Ennek egyik lépcsőfokát jelenti az a kéthetes edzői továbbképzés és szakmai konferencia, amelyet Adanában, a 2013-as Mediterrán Játékok helyszínén tartanak, és amelyen Csabai Edvin is részt vett.

„Három napot töltöttem el Adanában, ahol két témában is tartottam előadást – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató. – Egyrészt beszéltem a magyar kajak-kenu sport szerkezetéről, versenyrendszeréről, a klubhálózatunkról, a toborzási technikáinkról és a tehetség menedzselésről is, valamint egykori kenusként a kenutechnikával kapcsolatban tartottam előadást. A kenu még annyira nem indult be a törököknél, ám szeretnének nyitni ebben a szakágban is. A körülmények egyébként nagyon ideálisak. Adanában, az egyetem területén lévő tavon van egy kialakított versenypálya, ott tartják az edzőképzést, a csónakházak jól felszereltek. Az edzőképzésen tizenkilenc fiatal tréner vett részt, és ahogy tudom, több mint tizenkét egyesület működik az országban. És a kormányzati fejlesztési programjuknak köszönhetően meg is van az anyagi háttere a felzárkóztatásnak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók