Célkeresztben az utánpótlás

Minden eddiginél több szakember jelezte részvételi szándékát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség országos szakmai konferenciájára. Pénteken és szombaton több mint 180-an lesznek jelen a csongrádi fórumon, amelyen a sportág stratégiai célkitűzéseiről, az utánpótlás versenyzők felkészítésével kapcsolatos kérdésekről, valamint a kajak-kenu nemzetközi jövőjéről is szó esik.

Egyre közkedveltebb az országos szakmai konferencia az edzők, egyesületi vezetők, a sportágban dolgozó szakemberek körében, hiszen a pénteken és szombaton Csongrádon megrendezésre kerülő eseményre több mint 180-an jelezték részvételi szándékukat. A szokásos sportszakmai évértékelések mellett számos téma megvitatásra kerül, az idei központi témát az utánpótlás korosztály felkészítésével kapcsolatos kérdések adják.

„Idén a szakmai konferenciánk gerincét az utánpótlás korosztály adja – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató. – Több aspektusból is megközelítjük a fiatalok felkészítését, az életkornak megfelelő képzés és edzéselmélet mellett pszichológiai és pedagógiai kérdésekről is szó esik majd. Sőt, megvitatjuk azt is, hogy versenyrendszerünk, az évek óta megszokott versenytávok és versenyszámok megfelelőek-e ennek a korosztálynak, vagy esetleg szükséges-e újragondolni azokat annak érdekében, hogy fenntartható legyen a sportág hosszú távú eredményessége. Utóbbi gondolattal a konferencia történetében először szekciós ülésen foglalkozunk majd: a versenyrendszerrel kapcsolatos szekciót Parti Zoltán moderálja, míg az egyesületi vezetők számára tervezett tematikát, amely a „kajak-kenu brand építésének lehetőségei az egyesületek és szakosztályok mindennapjaiban” címet kapta, Schmidt Gábor főtitkár. Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt egy évben mind a szakmai, mind a bizottsági üléseken nagyon jó párbeszéd alakult ki a tagokkal a sportág jövőjét meghatározó kérdésekről. Számítok arra, hogy ezen a hétvégén is tartalmas egyeztetéseket tudunk folytatni a szakmai kérdésekről, amelyek alapján összeállíthatók lesznek a jövő évi projektek. Elkészült az edzői licencrendszer anyaga, amelyet egyhangúlag támogat a szakmai és fejlesztési bizottság, természetesen ezt is meg kívánjuk vitatni a tagság képviselőivel, és dolgozunk az egyesületi kategória rendszeren is. Illetve kiemelt fontosságúnak tartjuk azt is, hogy az edzői életpálya modell mellett a versenyzői életpálya modell is kidolgozásra kerüljön.”

A szakmai konferencián, amelyen péntek este Baráth Etele, az MKKSZ elnöke is előadást tart, szó esik még a sportág stratégiai céljainak megvalósulásáról, no és a november eleji ICF kongresszuson megszavazott változásokról is, amelyek részben új irányvonalakat szabnak a sportág számára.

Szakami Konferencia Program 2014

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók