Balla Virág: Visszavettünk

kiváló állapotban

Mentálisan és fizikálisan is rendben van a tavaly C-2-ben két világbajnoki ezüstérmet szerző győri női kenus különítmény. Balla Virág és párja, Devecseriné Takács Kincső bízik abban, hogy idén legalább a magyar bajnokságon vízre tehetik a hajójukat, persze annak örülnének a legjobban, ha a nemzetközi mezőnnyel is összemérhetnék az erejüket.

Egészen korán, már február közepén két hetes melegvízi edzőtáborba vonult Balla Virág és Takács Kincső edzőjükkel, Szabados Krisztiánnal Portugáliába. Március eleje óta Győrben zajlik a lányok felkészülése, ahogy Balla Virág fogalmazott a hét közepén a Kajak-Kenu TV stábjának, jól mennek az edzéseik.

“Próbáljuk a formánkat tartani, mentálisan is elég jól vagyunk ahhoz képest, hogy elhalasztották az olimpiát. Most eveztünk három és fél kilométert időre,

Kincső is, én is rekordot mentünk”

– mondta Balla Virág.

Tavalyi formája alapján a páros olimpiai éremesélyesnek lett kikiáltva, így nem csoda, hogy a tokiói halasztás bejelentése után a lányoknak volt két-három nehezebb napja, de ma már úgy látják, hogy a plusz egy évnyi felkészülés akár még az előnyükre is válhat. 

“Visszavettünk, a gyorsításokat most nem végezzük el, inkább állóképességi edzéseink vannak. Amint elmúlik a koronavírus-járvány, és ismét egymás közelébe mehetünk Kincsővel, folytatjuk az edzéseket C-2-ben. Hiányoznak az ilyen tréningek, amikor hazaértünk Portugáliából kora tavasszal, akkor kipróbáltuk a párost, és nagyon-nagyon jó érzésekkel szálltunk ki.”

Az interjúban Balla Virág beszélt arról is, hogy a győri vízitelepen kizárólag az egyesület legjobb versenyzőinek biztosított az edzéslehetőség, és a sportolók szigorúan betartják a járványügyi szabályokat. 

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar női kenusa szerepelni fog abban az #eddzotthon epizódban, amelyben klubtársával, Kammerer Zoltánnal mutat be különböző otthon elvégezhető feladatokat. 

“Volt olyan gyakorlat, ami engem is rendesen megizzasztott, remélem a feladatok mindenkinek tetszenek majd” – tette hozzá a Graboplast Győri Vízisport Egyesület háromszoros felnőtt világbajnoki ezüstérmes versenyzője. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók