#EDDZOTTHON a bajnokokkal

Otthon elvégezhető sportágspecifikus gyakorlatokat mutatnak be utánpótláskorú versenyzők számára azok a videók, amelyeket olimpiai-, és világbajnokok részvételével forgatott a Kajak-Kenu TV stábja. A feladatsorokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai csapata állította össze, a felvételeken online edzést tart többek között a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella és Kammerer Zoltán, a vb-győztes Mike Róbert, a fiatalabb korosztályból pedig Balla Virág és Nádas Bence is.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt egy hónapja tartanak zárva a vízitelepek az egész országban, az elmúlt hetekben evezni leginkább csak azok a felnőtt válogatott versenyzők tudtak, akik edzőtáborokba zárkóztak még március közepén. Az egyesületek utánpótlásedzői gyártják az edzésterveket, amelyek otthon elvégezhető feladatokat tartalmaznak, az ő munkájukat igyekszik megkönnyíteni az a videó-sorozat, amelynek első részét az MKKSZ rövidesen bemutatja a saját internetes felületein. 

“Több hasonló kezdeményezés indult az elmúlt hetekben a sportágon belül, amelyek jól kiegészíthetik egymást – mondja Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. – A héten nagy sikerrel rajtolt az a kajak-kenus kihívás a Facebookon, amelynek lényege, hogy a gyerekeknek vicces feladatokat kell végrehajtaniuk négy héten keresztül, majd a saját gyakorlataikról készült videót feltölteni a közösségi oldalra.

Az #eddzotthon epizódok is készülnek,

ezek a teljes edzéseket bemutató 30-40 perces filmek az MKKSZ YouTube-csatornáján lesznek láthatóak. A mindenféle segédeszköz nélkül elvégezhető feladatokat kiváló felnőtt versenyzőink mutatják be. Valamint a következő hetekben elindítunk egy olyan sorozatot is, amiben gyógytorna-gyakorlatokat dolgozunk fel.”

Az #eddzotthon gyakorlatokat Boros Gergely szakmai igazgatóval konzultálva Foltán László, az MKKSZ szabadidősport szakágvezetője, világbajnoki ezüstérmes kenus állította össze, aki korábban évekig dolgozott személyi edzőként. 

“Arra törekedtünk, hogy a feladatok elvégzése ne legyen túl megterhelő a 10-14 éveseknek, ugyanakkor a videó segítsen megtartani az edzettségüket, és valamennyire sportág specifikus gyakorlatokból álljon – mondta Foltán László. – Számtalan hasonló anyagot találni az interneten, viszont eddig

még nem készült olyan komplett online edzés,

ami kifejezetten kajak-kenusoknak szól. Remélem, hogy a célközönség, vagyis a gyerek versenyzőink, jól fogadják majd. ”

Az első #eddzotthon epizódban mind a négy gyorsasági szakág képviselteti magát, a feladatokat Medveczky Erika, Lakatos Zsanett, Nádas Bence, és Fekete Ádám mutatja be, de a többi videóban feltűnik majd Szabó Gabriella, Balla Virág, Kammerer Zoltán és Mike Róbert is. 

“Tudom, hogy most fáj a szíve a gyerekeknek, hogy nem szállhatnak vízre ebben a gyönyörű időben, de ha szorgalmasan csinálják a szárazföldi gyakorlatokat, az előnyükre válhat a vízen, amikor kiszabadulnak a négy fal közül. Hosszútávon még jól is jöhet, hogy ezekkel az otthon elvégezhető saját testsúlyos feladatokkal

lehetőségük van a mélyizomzat-fejlesztésre”

– mondta az UTE háromszoros olimpiai bajnok versenyzője, Szabó Gabriella.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók