Balla Virág: Már elhisszük, hogy bárki verhető

Balla Virág szerint nagyon jól jött neki és Devecseriné Takács Kincsőnek, hogy a duisburgi Világkupán legyőzték a két éve verhetetlen kanadai párost, hiszen így maximális önbizalommal állhatnak majd rajthoz a szegedi világbajnokságon.

Két aranyat és egy bronzérmet nyert a múlt heti, duisburgi Világkupán Balla Virág. A Győr Európa-bajnok, vb-ezüstérmes kenusa Devecseriné Takács Kincsővel olimpiai számban, 500 párosban nagy meglepetésre legyőzte a Laurence Vincent-Lapointe, Katie Vincent kanadai kettőst. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség hírlevelében úgy fogalmazott, hogy sokkoló vereséget szenvedett a két éve veretlen kanadai páros.

„Nagyon elégedett vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni a Világkupa, hiszen előtte való hétvégén is versenyeztünk a hazai válogatón, arra sem pihentünk rá, és erre a Világkupára sem – kezdte az Info Rádió Víztükör című adásában Balla Virág. – Éreztem, hogy kicsit fáradt vagyok, de sikerült teljes erőbedobással, maximális koncentrációval odafigyelni a pályákra. A legjobbak közül csak a fehéroroszok hiányoztak párosban.

Attól tartottunk Kincsővel, hogy nem fogunk tudni saját magunkra koncentrálni,

mert a hazai versenyeken az első 100 méteren kiugrunk a mezőnyből, most viszont a befutóig ott voltak mellettünk a kanadaiak. Nem is láttuk, hogy ki van elől, ők vagy mi, de nem volt könnyű úgy odatenni magunkat, hogy tudtuk, hogy ők is ott vannak mellettünk.”

Nem lehet elégszer megnézni a futamot:

Balla Virág szerint nagyon hasznos volt a Világkupa, hiszen kiderült, hogy a kanadai páros sem verhetetlen, és ez önbizalmat ad nekik, valamint egy jó visszajelzés, hogy jó úton haladnak.

„Nagyon kellett ez nekünk, hogy a világbajnokságon teljes önbizalommal tudjunk odaállni,

és el tudjuk hinni, hogy bárki verhető.

Nagyon jó viszonyban vagyunk mindegyik versenyzővel, így a kanadaiakkal is. Mindig jönnek, mosolyognak, gratulálnak, most is így volt. Lehet, hogy nekik ez a vereség jelent majd pluszt, hogy a vébén még jobban odategyék magukat.”

A duisburgi dobogósok:

Ezen a héten nagyon kemény edzései voltak Balla Virágnak és Devecseriné Takács Kincsőnek, a pünkösdi hétvégét meg is kapják pihenőnek, de azt követően ismét folytatják a munkát, és a második válogatóra se pihennek rá, hanem az Európa Játékokra időzítik a formát.

„Az Európa Játékok egy nagyon jó előkészítője lesz a világbajnokságnak, hiszen csak a kanadai páros fog hiányozni a világelitből” – nyilatkozta Balla Virág.

A második válogatót június 18. és 20. között rendezik Szolnokon, a következő héten pedig már az Európa Játékokra utaznak a legjobb magyar versenyzők.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók