Az esélyesek nyertek

Különösebb meglepetés nélkül rajtolt el Szolnokon az ifjúsági válogató verseny, amely a világ- és ez Európa-bajnokságra válogat.

Pénteken délelőtt a kajak négyesek mérték össze erejüket 500 méteren, a lányoknál a rossz rajt ellenére a Gazsó Dorka, Kőhalmi Emese, Bíben Karina, Szellák Szabina egység győzött nagy csatában. A fiúknál jóval simábban nyert az Opavszky Márk, Grivalszki Tamás, Szendy Maximilián, Pálfi Máté négyes.

A délután 1000 egyes döntőkben a fiú kajakosoknál Kós Benedek győzött Kiss Ádám és Szántói Szabó Tamás előtt, a lány kajakosoknál pedig Kőhalmi Emese ért elsőként a célba, megelőzve Bakó Olgát és a meglepetésre a harmadik helyre befutó Zupkó Vandát.

A lány kenusoknál a már a felnőttek között is világkupa-induló Nagy Bianka győzelméhez nem férhetett kétség, a papírformának megfelelően Molnár Csenge jött be mögötte a második, Csorba Zsófia pedig a harmadik helyen. A fiú kenusoknál a betegséggel küzdő Zombori Dominik távollétében Kocsis Ádám nagy fölénnyel diadalmaskodott Horváth Benedek és Kállai Róbert Gida előtt.

„Akik nyertek, azok mind magabiztos győzelmet arattak, kivéve a lányok négyesét, de összességében nagyon szép versenyeket láttunk. Erős szembeszél nehezítette a versenyzők dolgát, de a végeredményt nem befolyásolták a körülmények” – mondta Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, aki hétfőn hirdeti ki a vb-re és az Eb-re utazó keretet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók