„A különleges képességű generáció”

Az Oklahomában rendezett maratoni világbajnokságon is folytatódott a sportág sikersorozata. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke szerint a megnövekedett állami támogatás, az edzők szaktudása és az itthoni fokozott rivalizálás is hozzájárult a szezon kiemelkedő eredményeihez, a sikerek pedig vonzzák a fiatalokat a sportágba.

Az éremtáblázat élén végzett Magyarország a maratoni világbajnokságon is: 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel tért haza a küldöttség.

“Számítottunk arra, hogy eredményesek leszünk, de hogy ennyire, azt talán nem vártuk” – mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Ugyanakkor ebben az évben minden nagy világversenyen felülmúlta magát a magyar csapat – tette hozzá Baráth Etele, aki emlékeztetett arra is, hogy az év legrangosabb eseményén, a moszkvai gyorsasági világbajnokságon Kozák Danutáék több érmet szereztek, mint a házigazda oroszok és a nagy rivális németek összesen.

A sportvezető az egész sportág idei kiemelkedő eredményeit értékelve úgy fogalmazott: “egy egészen különleges képességű generációról van szó”.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte Csay Renáta oklahomai teljesítményét.

“Élete egyik legnehezebb versenyét vívta, egészen fantasztikus volt, ahogy harcoltak egymással, és az utolsó métereken tudta igazán megnyerni a viadalt” – mondta.

Baráth Etele a férfi kajak párosok versenyét úgy értékelte: “elég régóta vagyok már a szakmában, de ilyet még nem láttam.” Az elnök Weisz Róbert szövetségi vezetőedzőt idézve úgy fogalmazott: “horror volt”.

“Felkészült, komoly versenyzők őrületes küzdelme zajlott a vízen, percről percre, hosszú-hosszú kilométereken keresztül, ami egészen döbbenetes volt” – tette hozzá.

“A magyar kajak-kenu sportnak az az ereje, hogy részben a sikerek, részben pedig a támogatások megnövekedése nyomán nő a versenyzők száma, egy-egy versenyszámra egyre több kiváló, tehetséges induló jelenik meg, mögöttük ragyogó edzőkkel. A belső harc az, ami előreviszi a sportágat, és ez érződik az összes nemzetközi versenyen is” – összegezte az elmúlt szezon sikereit Baráth Etele.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók