“A”- döntőbe jutott a Széles-Varga duó Vichyben

Felháborító körülmények között zajlik az első idei síkvízi Világkupa a franciaországi Vichyben.

A felnőtt gyorsasági kajak-kenu válogatott krémje nem utazott el az első Világkupára, ugyanis a legjobbak gőzerővel készülnek a jövő hétvégi szolnoki rangsoroló versenyre, illetve a három hét múlva esedékes szegedi MOL Világkupára, ezért Storcz Botond szövetségi kapitány fiatal és a felnőtt nemzetközi mezőnyben tapasztalatlan versenyzőket nevezett be Vichy versenyre.

%REKLAM%

„Örülök neki, hogy a közvetlen utánpótlásnak lehetősége van ezen a hétvégén a tapasztalatszerzésre, ahhoz képest, hogy a legtöbb nevező ország elhozta a legjobbjait, egész jól helyt álltak a gyerekek az 1000 méteres selejtezők során. A Varga-Széles pároson látszik, hogy a tavalyi világbajnokságon már volt lehetőségük rutinszerzésre, simán bejutottak a holnapi A-döntőbe. Nekik idén ez lesz bevallottan a fő számuk, úgy tűnik, jó úton járnak ahhoz képest, hogy még messze nem ilyenkor kell csúcsformában lenni. Vasbányai Henrik még csak 19 éves és eddig nem sok lehetőséget kapott a felnőttek között, ennek ellenére B-döntőbe jutott C-1-ben, a szintén 19 éves Szabó Balázs pedig C-döntős lett kajak egyesben. A Német G. Dániel – Németh Tamás összetételű párosunk is nagyon fiatal még, ők is a B-döntőbe kerültek – mondta el a szövetségi kapitány. Azért is neveztünk be erre a világkupára, hogy élesben tudjuk felmérni milyen a Vichy pálya, hiszen jövőre elméletileg itt rendezik a felnőtt világbajnokságot. A körülmények pedig egy szóval felháborítóak. Szerintem elég annyit mondanom, hogy a síkvízi versenypályának jelentős sodrása van, ráadásul nehéz, hordalékos a víz, a part pedig végig van betonozva, így el lehet képzelni, mennyire hullámos a pálya. Őszintén remélem, hogy az Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség nem engedi, hogy 2011-ben ilyen körülmények között rendezzék meg az olimpiára kvalifikáló felnőtt világbajnokságot” – jegyezte meg Storcz Botond.

A verseny holnap délelőtt az 1000 méteres döntőkkel folytatódik, délután pedig az 500 méteres selejtező futamokat rendezik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók