122 egység az idénynyitón

Szombaton kellemes napsütéses időben rendezték meg a XIV. Vízitúra Kupa első, leányfalui fordulóját. A Szentendrei-Duna 16. folyamkilométerénél rekordgyanús mezőny, pontosan 122 hajóegység gyűlt össze a rajtnál.

A 24 éves Vadkacsa Egyesület első alkalommal volt házigazdája Vízitúra Kupa fordulónak. A Pereházy Pál által vezetett egyesület komoly tapasztalattal bír a vízitúrás rendezvények szervezésében.

A rajt a hajóállomás mellett a környék egyetlen nagyobb limányában volt kijelölve, onnan vágott neki a népes társaság a rövidebb 12- és a hosszabb közel 20 kilométeres távnak.

Az idei év újdonsága volt a FrissTúrázó kategória, ahol a versengés helyett inkább túrázni kívánók, rövidebb távon teljesíthetik az útvonalat. Az új kategóriába már Leányfalun is több mint 50 túrázó nevezett be.

A mezőnyt színesítették a FrissTúrázók sajátos tempójú evezésükkel és változatos hajóikkal, de természetesen nem hiányoztak a mezőnyből a “profik” sem.

A változatos és izgalmas útvonal végén a cél a versenyzőknek és túrázóknak egyaránt Dunabogdány volt, ahol a szabadstrandon várta be egymást a tömeg. Ezzel a különleges szervezői húzással egy pihentető vízitúra zárta a versenyt, ami Leányfalun ért véget.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók