Újdonsággal rendezték meg az idei MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt

Immáron 32. alkalommal rendezték meg Szegeden az MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt. A MVM Szegedi Vízisport Egyesület és a Vajda Attila Regionális Akadémia szervezésében több száz fiatal kajakos és kenus ragadott lapátot szombaton, sőt az esemény történetében először, egy a Maty-éren kialakított különleges akadálypályán is tesztelgették ügyességüket a versenyzők, edzők, de még a szülők is.

Több, mint három évtizede már, hogy a nagyon fiatal és tehetséges Hanzók Örs, egy szolnoki versenyről hazafelé tartva, autóbalesetben életét vesztette. A tragédia után nem sokkal a sportoló egyesülete és családja létrehozta a Hanzók Örs Alapítványt, amelynek fő célja minden évben az emlékverseny megrendezése, illetve más tehetségek támogatása. 

A szombati MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyen több, mint négyszázan vettek részt az előkészítőtől, egészen a serdülő korosztályig. Sík Márton szerint a hagyományápolás mellett, a sportág irányelveinek követése is küldetése az eseménynek.

Újdonsággal rendezték meg az idei MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt

„A hagyományőrzés és az emlékek ápolása is sportági érték, ráadásul az ilyen eseményeknek egyfajta közösségépítő szerepe is van. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a sportág szakmai céljait fókuszba helyezzük, így például csapathajós számokat is tettünk a programba. Ha például a négyest vesszük, szakmai szempontból jó, ha minél többet négyeseznek a fiatalok, mivel a legtöbb olimpiai kvótát ebben a számban lehet szerezni. De voltak párosok és vegyes párosok is.” – mondta a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere, az MVM Szeged VE szakmai vezetője.

Az U15-ös korosztály fiú K-1 4000 méteres döntője ismét Hanzók Örs Emlékfutam volt, amelyet Huszárik Gábor, a Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzője nyert meg. Jutalma a Hanzók család által felajánlott hajó volt.

Újdonsággal rendezték meg az idei MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt

A legendás szegedi edző emlékét ápoló Váradi Márton Emlékfutamot (U12 fiú MK-1 2000 méter) a szintén szarvasi színekben versenyző Valastyán Máté nyerte. A tavaly májusban fiatalon elhunyt szegedi kenus tehetségről, Csanki Márkról elnevezett emlékfutam (U12 fiú MC-1 2000 méter) a rendező egyesület versenyzője, Juhász-Csordás Krisztián sikerével zárult. A részletes eredmények itt érhetők el.

Az esemény idei újdonsága a kajak-kenu program után következett. Délután a jelenlévő versenyzők, edzők és szülők egy különleges akadálypályán tesztelhették ügyességüket. 

„A délután folyamán szintén a szakmai irányelveket, az akadémiai felfogást, a sokoldalú képességfejlesztést és az élmény biztosítását szem előtt tartva, egy különleges akadálypályát lehetett teljesíteni a Maty-éren. Maga a pálya vasárnapra, egy OCR Európa-bajnoki kvalifikációs versenyre készült, de egyeztetve az ottani szervezőkkel mi is birtokba vehettük. Egy kb. hat kilométeres pályáról van szó, amiben 30 akadály volt. Nagy kihívás volt, de egy jó edzés és ügyességfejlesztés.” – fogalmazott Sík Márton.

Újdonsággal rendezték meg az idei MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt

Több, mint háromszázan teljesítették ezt a kihívást, versenyzők, edzők, szülők egyaránt. Ráadásul a legendás Maty-ér olyan szegleteit is fel lehetett fedezni, ahol korábban még a rutinosabb edzők sem biztos, hogy jártak. Íme egy videó erről is:

Sík Márton elmondta, bár díjazták a „legsportosabb” szülőket, edzőket, versenyzőket, ez mégsem igazán egy verseny volt, csupán egy izgalmas kiegészítő program. Elmondása szerint rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ráadásul olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakosunk, Tóth Dávid is jelen volt, aki korábban maga is részt vett egy hasonló tematikájú, nagy sikerű televíziós műsorban.

Újdonsággal rendezték meg az idei MVM Kupa - Hanzók Örs Emlékversenyt

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók