Új megállóhely a Rábán

Ünnepélyes keretek között új vízitúra-megállóhelyet adtak át csütörtökön Körmenden. A fejlesztés a Rába folyón a város, az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) összefogásának eredményeként jöhetett létre. A létesítményt a víztúrázókon kívül a helyi egyesület, később a szlalom-szakág is használhatja majd.

Az eseményen részt vett Bebes István, a város polgármestere, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Sütő András, az MKKSZ fejlesztési és vagyongazdálkodási igazgatója, valamint a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, aki jelenleg a szlalom-szakág vezetőedzőjeként dolgozik. 

 

Új megállóhely a Rábán

 

“A helyi egyesületnek, a Bereki Bárkás Egyletnek, és vezetőjének, Varga Gábor Istvánnak köszönhetően évek óta szépült a vízitelep a Rába partján, de ehhez a jelentős beruházáshoz szükség volt erre a széles körű összefogásra is - mondta Storcz Botond. 

 

Új megállóhely a Rábán

 

“Az árvízbiztos új épület nagyon szép lett, alul csónaktárolót, felül pedig szálláshelyeket alakítottak ki, ráadásul a létesítmény később tovább bővíthető. Az átadóünnepség után az esemény résztvevőivel megállapítottuk, hogy a helyi folyószakasz alkalmas egy gyakorló szlalom-pálya kialakítására is” - tette hozzá a szakágvezető.

fotó: Jámbori Tamás

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók